Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για τον χρυσό λόγω ανησυχιών για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,48% και τα 1.495,85 δολ.

tags :
Ήπια κέρδη για τον χρυσό λόγω ανησυχιών για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,48% και τα 1.495,85 δολ.
Παρά τη σημερινή άνοδο, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κάτω από τη ζώνη των 1.500 δολαρίων
Άνοδο σημείωσε σήμερα Δευτέρα (14/10) ο χρυσός, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 1.500 δολαρίων, στον απόηχο της μερικής εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δκεμεβρίου 2019 σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,48% στα 1.495,85 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Την περασμένη Παρασκευή (11/10) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε μία «πολύ ουσιαστική συμφωνία πρώτης φάσης», η οποία περιελάμβανε την προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων από την Κίνα.
Η σχετική εξέλιξη οδήγησε παράλληλα και στην ακύρωση της επιβολής νέων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να τεθούν σε εφαρμογή αύριο Τρίτη (15/10).
«Τα σχόλια από τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Κινέζο αντιπρόεδρο ήταν θετικά», σχολίασε ο διευθυντής της IndiaNivesh Commodities, Manoj Kumar Jain, προσθέτοντας ότι «αυτή η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα θετική για τις παγκόσμιες αγορές και αρνητική για τον χρυσό».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση προς το πολύτιμο μέταλλο θα υποχωρήσει μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, με τον ίδιο ωστόσο να διευκρινίζει ότι «οι πρόσφατες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η αδυναμία στου δολαρίου στηρίζουν ελφρώς τον χρυσό».
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις εξελίξεις που αφορούν το Brexit, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να μην καταλήξουν σε μία συμφωνία πριν από τις 31 Οκτωβρίου.
Μέχρι στιγμής, οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε μία συμφωνία για το Brexit, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δηλώνει ότι «παραμένει ακόμα πολλή δουλειά η οποία πρέπει να γίνει».
«Υπάρχει μόνο μία μικρή πιθανότητα να δούμε μία συμφωνία για το Brexit μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, η οποία θα τους έκανε όλους χαρούμενους», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών του London Capital Group, Ipek Ozkardeskaya, προσθέτοντας ότι «το πιο πιθανό σενάριο θα ήταν η παράταση της προσθεσμίας του Brexit».
Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν τόσο ο άργυρος όσο και το παλλάδιο, με κέρδη +0,75% και +0,50% στα 17,6 και 1.678,40 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.
Αντίθετα πτώση σημείωσε η πλατίνα, η οποία αποδυναμώθηκε -0,24% στα 898,10 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης