Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελισάβετ: Προτεραιότητα του Boris Johnson το Brexit στις 31 Οκτωβρίου 2019

Ελισάβετ: Προτεραιότητα του Boris Johnson το Brexit στις 31 Οκτωβρίου 2019
Στη Βουλή των Λόρδων η ομιλία της βασίλισσας Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ έθεσε τις προτεραιότητες στην ημερίσια διάταξη του Boris Johnson, μεταξύ των οποίων το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, μία νέα συμφωνία με την Ε.Ε. και μια σειρά εσωτερικών πολιτικών που αποσκοπούν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους πριν τις αναμενόμενες εκλογές.
Η αποκαλούμενη Ομιλία της Βασίλισσας, είναι το επίκεντρο μιας τελετής στο Γουέστμίνστερ, στην οποία δίνονται λεπτομέρειες για τις προγραμματισμένες δράσεις της κυβέρνησης για το επόμενο έτος.
Με τις ισορροπίες όμως για το Brexit εξαιρετικά εύθραυστες και εν όψει μιας κρίσιμης εβδομάδας συνομιλιών, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Johnson ότι χρησιμοποιεί την πολιτικά ουδέτερη βασίλισσας ζητώντας να του καθορίσει την ημερίσια διάταξη.
Η ομιλία και τα συνοδευτικά σχόλια σκιαγραφούν περισσότερα από 20 νομοσχέδια, συμπεριλαμβανομένης και της νομοθεσίας που απαιτείται για την εφαρμογή της συμφωνίας για το Brexit, εφόσον όμως ο Johnson καταλήξει σε μια τέτοια στο τέλος της εβδομάδας.
«Η κυβέρνηση θα εισάγει ένα νέο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, βάζοντας τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία (σ.σ. των πολιτών). Θα λάβει μέτρα για να παρέχει σταθερότητα και νέες ευκαιρίες στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες», τόνισε στην ομιλία της στη βρετανική Βουλή η βασίλισσα.
«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου ήταν ανέκαθεν να εξασφαλίσουμε την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ από τη χρυσή κοινοβουλευτική αίθουσα συζητήσεων της Βουλής των Λόρδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης