Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη διάσωση της WeWork με 1 δισ. δολάρια εξετάζει η SoftBank

tags :
Τη διάσωση της WeWork με 1 δισ. δολάρια εξετάζει η SoftBank
Η WeWork συνεργάζεται με την JPMorgan Chase για να διαπραγματευτεί συμφωνία δανεισμού ύψους 3 δισ. δολαρίων
Ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων εξετάζει να διαθέσει η SoftBank Group ατη WeWork, προκειμένου να τη σώσει από την κατάρρευση.
Το πακέτο θα αυξήσει σημαντικά το μερίδιο της SoftBank, η οποία ήδη κατέχει περίπου το ένα τρίτο της WeWork, και θα αμβλύνει περαιτέρω την επιρροή του ιδρυτή Adam Neumann.
Χωρίς νέα εισροή μετρητών, η WeWork κινδυνεύει να εξαντλήσει τα χρήματά της ήδη από το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ με 1 δισ. ευρώ θα μπορέσει η εταιρεία να πραγματοποιήσει μια σημαντική αναδιάρθρωση.
Η WeWork συνεργάζεται με την JPMorgan Chase για να διαπραγματευτεί συμφωνία δανεισμού ύψους 3 δισ. δολαρίων μετά την υποβολή την προγραμματισμένης αρχικής δημόσιας προσφοράς τον περασμένο μήνα λόγω ανησυχιών των επενδυτών για τον τρόπο αποτίμησης και το επιχειρηματικό της μοντέλο.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η WeWork έχασε 1,9 δισ. δολάρια το 2018 και εξάντλησε ρευστότητα ύψους 2,36 δισ. δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με τους οίκους αξιολόγησης Standard & Poor's και Fitch Ratings να έχουν επίσης υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας της WeWork.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης