Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 5% για την τουρκική λίρα από την έναρξη της εισβολής στη Συρία

tags :
Απώλειες 5% για την τουρκική λίρα από την έναρξη της εισβολής στη Συρία
Η λίρα Τουρκίας υποχώρησε κι άλλο σήμερα, στα επίπεδα των 5,92 λιρών/δολάριο, φτάνοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 12%
Σχεδόν 5% χάνει η τουρκική λίρα από την έναρξη της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία, την Τετάρτη 09/10/2019, με τους επενδυτές να φοβούνται εγκλωβισμό της χώρας σε έναν εξαιρετικά δύσκολο πόλεμο.
Η λίρα Τουρκίας υποχώρησε κι άλλο σήμερα, στα επίπεδα των 5,92 λιρών/δολάριο, φτάνοντας τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 12%, εξαιτίας των νέων ανησυχιών ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις στη χώρα.

Η παρέμβαση της Τουρκίας, σήμερα στην έκτη της ημέρα, έχει καταλήξει σε διεθνή καταδίκη, συμπεριλαμβανομένης της έκκλησης για ευρύτερο εμπάργκο όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της απειλή του Trump για "εξολόθρευση" της οικονομίας της Τουρκίας με κυρώσεις.
Η τουρκική εισβολή ήρθε όμως μετά από έκκληση του Trump προς τον Erdogan, προκειμένου οι ΗΠΑ να αποσύρουν μερικά στρατεύματα από την περιοχή.
Την Κυριακή η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι θα αποσύρει και τα υπόλοιπα στρατεύματα εν όψει της επεκτεινόμενης τουρκικής επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης