Διεθνή

Reuters: Ξεμένει από επιλογές για τη Συρία ο Trump, ετοιμάζει κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Reuters: Ξεμένει από επιλογές για τη Συρία ο Trump, ετοιμάζει κυρώσεις κατά της Τουρκίας
Η απόφαση του Trump να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα έχει προκαλέσεις σοβαρές ανησυχίε για την αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους.
Ένα από τα τελευταία μέσα πίεσης που έχει στη διάθεσή του για τη Συρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος των HΠΑ, Donald Trump κι αυτό δεν είναι άλλο από τις οικονομικές κυρώσεις.
Όπως σχολιάζει το Reuters, έχοντας ξεμείνει από επιλογές, ο πρόεδρος Trump ετοιμάζεται να επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.
Όπως αναφέρουν στο Reuters αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού, η χρήση στρατιωτικών μέσων για να σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα σε βάρος των Κούρδων συμμάχων των ΗΠΑ, δεν αποτέλεσε ποτέ επιλογή για την αμερικανική διοίκηση.
«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο ανάμεσα σε λαούς που πολεμούν ο ένας τον άλλο εδώ και 200 χρόνια.
Μεγάλες κυρώσεις έρχονται για την Τουρκία.
Πιστεύει πραγματικά ο κόσμος ότι θα έπρεπε να πάμε σε έναν πόλεμο με την Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ;
Οι ατέλειωτοι πόλεμοι θα τελειώσουν» ανέφερε σε μηνύματα του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η απόφαση του Trump να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την ενδεχόμενη αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους.
Ενώ οι κυρώσεις φαίνεται να είναι το ισχυρότερο εργαλείο αποτροπής, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Eυρωπαίοι σύμμαχοί της θα μπορούσαν επίσης να εξετάσουν τις απαγορεύσεις των πωλήσεων όπλων και την απειλή των διώξεων εγκλημάτων πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης