Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέρχεται σήμερα το Libra στη Γενεύη - Έχουν ήδη αποχωρήσει 6 βασικοί εταίροι

tags :
Συνέρχεται σήμερα το Libra στη Γενεύη - Έχουν ήδη αποχωρήσει 6 βασικοί εταίροι
Νέο Δ.Σ. θα ορίσει το Libra του Facebook μετά την αποχώρηση βασικών εταίρων
Το Libra του Facebook συνέρχεται σήμερα στη Γενεύη για να ορίσει ένα νέο Δ.Σ., μετά την αποχώρηση βασικών εταίρων.
Mastercard, Visa, PayPal, eBay, Stripe και Mercado Pago έχουν εγκαταλείψει το έργο.
Η σημερινή ένωση Libra των 22 μελών (αρχικά ήταν 28) συναντιέται στην ελβετική πόλη για να αναθεωρήσει ένα χάρτη που υπαγορεύει τη δομή του οργανισμού και να διορίσει ένα διοικητικό συμβούλιο.
Αλλά ο συνασπισμός αντιμετώπισε μια μαζική έξοδο με έξι βασικούς υποστηρικτές - Mastercard, Visa, PayPal, eBay, Stripe και Mercado Pago.
Όλοι εγκατέλειψαν το έργο εν μέσω αυξανόμενων ρυθμιστικών φόβων. Ωστόσο, το Facebook θα μπορούσε να βρει άνεση στο γεγονός ότι η IBM δήλωσε ότι είναι ανοικτή στη συνεργασία με την λίρα.
Γαλλία και Γερμανία απειλούν τον περασμένο μήνα να μπλοκάρουν το Libra από την ΕΕ,.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg πρόκειται να αντιμετωπίσει το Κογκρέσο για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την λίρα την επόμενη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, οι κεντρικοί τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης προειδοποιήσει το Facebook για τις φιλοδοξίες του στο ψηφιακό νόμισμα. Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Benoit Coeure, δήλωσε ότι η γραμμή για την έγκριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων όπως η λίρα θα είναι υψηλή, ενώ ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η λίρα θα ικανοποιηθεί με τα "υψηλότερα πρότυπα κανονισμών". 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης