Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μπαράζ τηλεφωνικών συνομιλιών Shoygu – Akar και των επιτελείων τους

Μπαράζ τηλεφωνικών συνομιλιών Shoygu – Akar και των επιτελείων τους
Συνεχείς οι τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Ρώσων – Τούρκων αξιωματούχων, κανένα αποτέλεσμα ως ώρας
Με την τουρκική εισβολή να συνεχίζεται επί του συριακού πεδίου μαχών, στο διπλωματικό πεδίο, οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Τούρκων αξιωματούχων συνεχίζονται χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταφέρει να αλλάξει το σκηνικό του πολέμου.
Όπως έγινε γνωστό, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar είχε σήμερα 14/10,  τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογο του Sergey Shoygu με τον οποίο συνομίλησε για την τουρκική επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» στη βόρεια Συρία.
«Έχουμε συστηματικές επαφές για την επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» με τους εταίρους μας.
Σήμερα συνομίλησα με τον Ρώσο ομόλογο μου Sergey Shoygu. Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε πρωτοβουλίες, οι οποίες πρέπει να αναληφθούν» δήλωσε ο Akar στους δημοσιογράφους.
Λίγο νωρίτερα, τηλεφωνική συνομιλία είχαν και οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων Τουρκίας και Ρωσίας Yasar Guler και Valery Gerasimov αντίστοιχα συζήτησαν για τη στρατιωτική επιχείρηση και την κατάσταση στην Συρία.
«Κατά την διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η κατάσταση στον τομέα ασφαλείας στην Συρία, καθώς και τα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης