Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump σε Erdogan: Σταματήστε τώρα την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία - Να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός

tags :
Trump σε Erdogan: Σταματήστε τώρα την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία - Να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός
Να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Να τερματίσει την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Erdogan, o Trump ζήτησε να τερματιστεί άμεσα η εισβολή και να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός.
Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο Pence, ο Trump, ο οποίος ήταν πολύ αυστηρός με τον Τούρκο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του, κάλεσε τον Erdogan να αρχίσει «διαπραγματεύσεις με τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία».
Επίσης ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έκανε γνωστό πως θα ταξιδέψει ο ίδιος προσεχώς στην Τουρκία κατ’ εντολή του Trump σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
«Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν πράσινο φως στην Τουρκία να εισβάλει στη Συρία», είπε εξάλλου ο Pence, την ώρα που ο Λευκός Οίκος δέχεται ολοένα σκληρότερες επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα και για το ότι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή επιχειρήσεων αναδιπλώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης