Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει Στουρνάρα ο Βούτσης: Ποτέ ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φλέρταραν με την ιδέα της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ

Διαψεύδει Στουρνάρα ο Βούτσης: Ποτέ ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φλέρταραν με την ιδέα της εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ
Ποτέ δεν παίξαμε κορώνα – γράμματα το «μένουμε ή φεύγουμε» είπε ο κ. Βούτσης
Στη διάψευση των ισχυρισμών του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος κατά την παρουσίαση βιβλίου ισχυρίστηκε πως το πρώτο εξάμηνο του 2015 υπήρξε αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Ρωσία να τυπώσει δραχμές, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.
«Ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν φλερτάρει με την ιδέα της εξόδου από την ΕΕ, ως γραμμή δική μας, ως επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.
Εγώ δεν λέω ότι λέει ψέματα ο κ. Στουρνάρας, αλλά αν έχει τέτοια ενημέρωση από τον Hollande ή τον Putin, να ψαχτεί εκεί» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Βούτσης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι εταίροι «πραγματικά είχαν στήσει μια μηχανή που ήθελαν να δείξουν, ως παραδειγματισμό, στις μικρές χώρες, ως πειραματικά μοντέλα, μια σκληρή πρακτική και να μας οδηγήσουν στο Grexit».
«Εμείς ποτέ δεν παίξαμε κορώνα γράμματα το «μένουμε ή φεύγουμε» υπογράμμισε ο κ.Βούτσης.
Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, ο κ.Βούτσης εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να είχε τελειώσει νωρίτερα, «αμέσως μόλις έληξε το Πρόγραμμα, τον Αύγουστο».
Στο ερώτημα αν θα ήταν καλύτερο να αφήσουν τον Αντώνη Σαμαρά να κλείσει τη διαπραγμάτευση και να αναλάβουν τη χώρα «έτοιμη», χωρίς το εξάμηνο-φωτιά που μεσολάβησε, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλώς έκανε κι ανέλαβε τα ηνία της χώρας.
«Το timing στην πολιτική είναι σημαντικό.
Τότε ο κόσμος ήθελε να μη συνεχίσει τη διαχείριση το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα», επισημαίνοντας ωστόσο πως «άλλοι συνάδελφοι είχαν άλλη άποψη».
Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα 14/10 ο κ.Στουρνάρας ανέφερε πως το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα στη ρωσική κυβέρνηση για την εκτύπωση δραχμών, καθώς δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει.
Αυτή η κίνηση της ελληνικής πλευράς οδήγησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin να ενημερώσει τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.
«Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό μία δική μου προσθήκη που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Έχει να κάνει με το τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 6 Ιουλίου 2015, μία ημέρα ακριβώς μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande από τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin .
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο βιβλίο τους με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο…» («Un président ne devrait pas dire ça...», εκδόσεις Stock, 2016) οι Γάλλοι δημοσιογράφοι Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ, ο Ρώσος πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρόεδρο Hollande ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει. Ο Ρώσος πρόεδρος έκρινε ότι έπρεπε να ενημερώσει γι΄αυτό το θέμα τον Hollande, καθώς ο χρόνος για την Ελλάδα τελείωνε.
Ο Putin διευκρίνισε βέβαια στον Hollande ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης