Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνονται τα προβλήματα έγκρισης για το Libra του Facebook - Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμο το 2020

tags :
Αυξάνονται τα προβλήματα έγκρισης για το Libra του Facebook - Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμο το 2020
Το ρυθμιστικό κομμάτι είναι αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη αβεβαιότητα, δήλωσε ο Dante Disparte, αναπληρωτής πρόεδρος του Libra
Σημαντικά εμπόδια στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγκρίσεις για το ψηφιακό νόμισμα Libra ενδέχεται να αντιμετωπίσει το Facebook.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, το Facebook θα αγωνιστεί για να εξασφαλίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την επίτευξη της προγραμματισμένης ημερομηνίας έναρξης του libra το 2020.
Η καθυστέρηση συνδέεται με τις επί μήνες προειδοποιήσεις πολιτικών, αξιωματούχων και ρυθμιστικών αρχών ότι το libra φέρει κινδύνους για χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
"Αν και μπορούμε να είμαστε έτοιμοι με την τεχνολογία, το ρυθμιστικό κομμάτι είναι αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη αβεβαιότητα", δήλωσε ο Dante Disparte, αναπληρωτής πρόεδρος του Libra.
"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα ακολουθήσουμε τις σωστές εγκρίσεις αδειοδότησης και αυτό είναι το μέρος που μπορεί να μην είναι έτοιμο εγκαίρως".
Το Facebook είχε την πρόθεση να λανσάρει το Libra μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, αλλά έχει πληγεί από την απόσυρση αρκετών εταιρειών που είχαν εγγραφεί ως ιδρυτικά μέλη.
Ο Disparte δήλωσε ότι το σχέδιο δεν θα ξεκινήσει σε κανένα σημείο του κόσμου μέχρι να εξασφαλίσει ρυθμιστική έγκριση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης