Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gross: Ξεχάστε τα ομόλογα με αρνητικές αποδόσεις... οι μετοχές έχουν περιθώρια ανόδου

tags :
Gross: Ξεχάστε τα ομόλογα με αρνητικές αποδόσεις... οι μετοχές έχουν περιθώρια ανόδου
Ο Gross δήλωσε ότι η περαιτέρω ανοδική πορεία στις αγορές μετοχών είναι περιορισμένη
Ο "βασιλιάς των ομολόγων", ο οποίος ίδρυσε την Pimco το 1971 και την οδήγησε να έχει ενεργητικό ύψους 2 τρις δολάρια, ο Bill Gross, προειδοποιεί τους επενδυτές να προσέξουν την αγορά των ομολόγων που έχουν αρνητικές αποδόσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η βραδεία οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο θα τερματίσει τα διψήφια ετήσια χρηματιστηριακά κέρδη, αλλά το προσεκτικό stock picking είναι η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επενδυτές.
Με δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια που προσφέρουν αρνητικές αποδόσεις, οι επενδυτές πρέπει να κατέχουν μετοχές που υπόσχονται ασφαλείς αποδόσεις μερίσματος, ανέφερε.
Τα χαμηλά επιτόκια ενισχύουν τις αποτιμήσεις των μετοχών σε σχέση με τα ομόλογα, ενώ παράλληλα στηρίζουν την οικονομία
Ο Gross εκτιμά ότι οι τιμές των μετοχών το 2019 αυξήθηκαν κατά περίπου 15%, επειδή τα πραγματικά 10ετή επιτόκια του δημοσίου υποχώρησαν κατά 80 μονάδες βάσης κατά τη διάρκεια του έτους.
"Από το 2009, ίσως το ένα τέταρτο της αύξησης της αμερικανικής αγοράς μπορεί να αποδοθεί στην πτώση των πραγματικών επιτοκίων του Treasury κατά 200 μονάδες βάσης την ίδια περίοδο", ανέφερε ο Gross.
Βέβαια, ο Gross δήλωσε ότι η περαιτέρω ανοδική πορεία στις αγορές μετοχών είναι περιορισμένη, επειδή οι κεντρικοί τραπεζίτες «γίνονται πιο σοφοί στις αρνητικές επιπτώσεις των μηδενικών επιτοκίων που κυριολεκτικά επηρεάζουν τους μικρούς αποταμιευτές και τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Ελλείψει «ουσιαστικής δημοσιονομικής τόνωσης», είπε, η ώθηση από τα αρνητικά επιτόκια μπορεί να έχει φθάσει στο τέλος μετά από χρόνια διψήφιων κερδών μετοχών, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης