Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης: Από το καλοκαίρι του 2020, οι συντάξεις θα εκδίδονται αυθημερόν και με ηλεκτρονικό τρόπο

tags :
Μηταράκης: Από το καλοκαίρι του 2020, οι συντάξεις θα εκδίδονται αυθημερόν και με ηλεκτρονικό τρόπο
«Για τις αλλαγές προς όφελος συνταξιούχων και ασφαλισμένων» μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης
«Για τις αλλαγές προς όφελος συνταξιούχων και ασφαλισμένων» μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.
Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στο CNN Greece, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία απολύτως μείωση στις συντάξεις των ασφαλισμένων, αλλά, αντιθέτως, οι συνταξιούχοι θα δουν θετική διόρθωση των χρημάτων τους, καθώς ο ίδιος άφησε ανοικτό παράθυρο για μία επιπλέον σύνταξη, εκτός του κοινωνικού μερίσματος, που θα δοθεί τέλος του έτους.
Ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι, στην ουσία, με το νόμο Κατρούγκαλου για τον επανυπολογισμό, τιμωρήθηκε η παραγωγική Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πιο λαϊκό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, ο κ. Μηταράκης δεν αμφισβήτησε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ), συμπληρώνοντας ότι όλες θα εκπληρωθούν στο ακέραιο, μετά τη δημοσίευσή τους.
Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου, για να εκδοθούν οι 450.000 συντάξεις που εκκρεμούν, λόγω της κατάστασης που παρέλαβαν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν για τυχόν μειώσεις προσωπικού έστω και αν, όπως επισημαίνει ο κ. Μηταράκης, από το καλοκαίρι του 2020, οι συντάξεις θα εκδίδονται αυθημερόν και με ηλεκτρονικό τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης