Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει υψηλούς κινδύνους

tags :
Bullard (Fed): Η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει υψηλούς κινδύνους
Η Fed σε μια πιθανή ύφεση, μπορεί να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα, ωστόσο ο Bullard δεν το συνιστά γιατί τα αρνητικά επιτόκια όπου εφαρμόστηκαν δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα
Ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Σεν Λούις, James Bullard, δήλωσε ότι οι κίνδυνοι από την πορεία του παγκόσμιου εμπορίου, όπως και άλλοι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί για την οικονομία των Η.Π.Α. η οποία μπορεί να επιβραδυνθεί περισσότερο από ό, τι αναμενόταν.
Ως αποτέλεσμα, η Fed «μπορεί να επιλέξει στην πορεία να παράσχει επιπρόσθετη νομισματική χαλάρωση, όμως οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά περίπτωση σε κάθε συνεδρίαση, σχολίασε σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο σήμερα Τρίτη, 15/10.
Ερωτώμενος από δημοσιογράφους ο Bullard δεν αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εμπορική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας την περασμένη εβδομάδα, αλλά τόνισε ότι ο εμπορικός τους πόλεμος άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας», οδηγώντας σε αβεβαιότητα το παγκόσμιο εμπόριο, και θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια ενδεχομένως ή να ανατρέψει τον ανοιχτό χαρακτήρα του παγκόσμιου εμπορίου.
Οι καθημερινές απειλές που ανταλλάσσονται στη διάρκεια του εμπορικού πολέμου, μέσω ανακοινώσεων κυρίως, είναι μόνο οι εκδηλώσεις της αβεβαιότητας των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων και της αβεβαιότητας που έχει επέλθει όσον αφορά στην πορεία του παγκόσμιου εμπορίου, υποστηρίζει ο Bullard.
Όσον αφορά τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η Fed σε μια πιθανή ύφεση, ανέφερε ότι υπάρχει η λύση της μείωσης των επιτοκίων σε μηδενικά επίπεδα και της επανέναρξης των αγορών στοιχείων ενεργητικού.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο ίδιος δεν είναι «οπαδός αυτής της πολιτικής», γιατί τα αρνητικά επιτόκια είχαν μικτά αποτελέσματα όπου έχουν δοκιμαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης