Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Η «Πηγή της Ειρήνης» εξουδετέρωσε 611 «τρομοκράτες» στη Συρία και θα συνεχιστεί

tags :
Τουρκία: Η «Πηγή της Ειρήνης» εξουδετέρωσε 611 «τρομοκράτες» στη Συρία και θα συνεχιστεί
Εκτός από την εξουδετέρωση των 611 «τρομοκρατών» το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε 400 συλλήψεις στη Τουρκία ανθρώπων με την υποψία διασυνδέσεων με την τρομοκρατία

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα 15/10 πως συνολικά 611 «τρομοκράτες» των κουρδικών οργανώσεων PKK, PYD και YPG «εξουδετερώθηκαν» έπειτα την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.
Με τον όρο «εξουδετέρωση» οι τουρκικές αρχές υπονοούν ότι οι εν λόγω «τρομοκράτες» είτε παραδόθηκαν, είτε σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.
Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» όταν αναφέρεται στα μέλη της εκτός νόμου αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και στην συροκουρδική πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα θεωρεί ως παρακλάδι του PKK στη Συρία.
Παράλληλα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν στην Τουρκία τις τελευταίες τρεις μέρες συνολικά 391 ανθρώπους με την υποψία συνδέσμων με τρομοκρατικές οργανώσεων.
Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξήγαγαν επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε 25 επαρχίες της Τουρκίας, συλλαμβάνοντας 146 υπόπτους.
Παράλληλα, σε επιχειρήσεις που έγιναν σε 36 επαρχίες συνελήφθησαν 245 ύποπτοι για φερόμενη σύνδεση τους με το PKK και την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK).

Θα συνεχίσει τη... δράση της η «Πηγή της Ειρήνης»

Λίγο αργότερα η Τουρκία διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία «με ή χωρίς τη στήριξη» του κόσμου και κατήγγειλε τη «βρώμικη συμφωνία» μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και του καθεστώτος της Δαμασκού.
«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος), είτε ο κόσμος δεχθεί είτε δεν δεχθεί να μας στηρίξει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Farhrettin Altun.
Ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ότι «εσκεμμένα στοχοθέτησαν τους άμαχους στα σύνορα, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφους, προτού καταλήξουν σε μια βρώμικη συμφωνία με το καθεστώς του Άσαντ».
Ο Altun σημείωσε ότι η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον «έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα να πολεμηθεί και να αποτραπεί η αναβίωση του Ντάες», όμως κατηγόρησε την προηγούμενη αμερικανική διοίκηση υπό τον Barack Obama ότι «ανέθεσε» αυτή τη μάχη σε μια «τρομοκρατική οργάνωση», αναφερόμενος στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας κατηγόρησε, επίσης, «Αμερικανούς αξιωματούχους» ότι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια Συρία και «συγκαλύπτουν τα εγκλήματα που διαπράττει το παρακλάδι του PKK στη Συρία».
«Δεν είναι μυστικό ότι η καριέρα Αμερικανών αξιωματούχων, στρατιωτικών ή πολιτικών, εξαρτάται από τη διαιώνιση του Ντάες στη Συρία», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης