Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit - Μεικτά πρόσημα στους δείκτες - Στο +0,42% ο DAX

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit - Μεικτά πρόσημα στους δείκτες - Στο +0,42% ο DAX
Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το Brexit - Στάση αναμονής από τους επενδυτές
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εισέρχονται στην τελική ευθεία.
Οι δείκτες καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινείται στο +0,42% στις 12.682 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαπραγματεύεται στις 7.152 μονάδες με απώλειες -0,82%.
Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες -0,13% στις 5.694 μονάδες.
O FTSE MIB καταγράφει υποχώρηση 0,21% στις 22.317 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 διαπραγματεύεται στις 9.359 μονάδες στο +0,01%.
Στις πλέον κρίσιμες 24 ώρες εισέρχεται το Brexit καθώς ενώ απομένει μια μόλις ημέρα από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, Βρυξέλλες και Λονδίνο εισέρχονται από σήμερα Τετάρτη 16/10 το πρωί σε νέες διαπραγματεύσεις σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές, να άρουν το αδιέξοδο μηνών και να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία που θα προβλέπει τη συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Boris Johnson αναμένεται να συγκαλέσει το υπουργικό του συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Όπως μεταδίδει το BBC, πληροφορίες αναφέρουν πως μια συμφωνία ΕΕ – Μ. Βρετανίας ήταν πολύ κοντά, καθώς η βρετανική πλευρά φέρεται να έκανε αρκετές υπαναχωρήσεις σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα ενώ άλλα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για σύγκλιση των δύο πλευρών και για την ύπαρξη ενός νομικού κειμένου που αποτελεί προσχέδιο συμφωνίας.
Πάντως, η Downing Street σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία, αν και υποστήριξε πως οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και πως έχει γίνει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης