Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης κατά Κεραμέως: Τα νέα ήθη των αρίστων - Οργισμένη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά η υπ. Παιδείας

tags :
Φίλης κατά Κεραμέως: Τα νέα ήθη των αρίστων - Οργισμένη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά η υπ. Παιδείας
Για προσωπική επίθεση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νίκη Κεραμέως
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας για «απαράδεκτη και αήθη επίθεση» κατά του Νίκου Φίλη, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε σχόλιο για «τα νέα ήθη των αρίστων» αναφερόμενος αναλυτικά στην αντιπαράθεση με την κ. Κεραμέως.
Ο κ. Φίλης αναφέρει ειδικότερα ότι «στη χτεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας, η υπουργός Παιδείας είχε συμπεριλάβει σημαντικές διατάξεις για την εκπαίδευση που δεν είχαν συζητηθεί (αντίθετα από ό,τι η κοινοβουλευτική τάξη και ουσία προβλέπει) στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Στην κριτική μας, η υπουργός με Δελτίο Τύπου ανέφερε "(...) Το προσχηματικό ενδιαφέρον των κ.κ. Φίλη και Τζούφη για διάλογο στη Βουλή αποδείχθηκε σήμερα με τον πιο εύληπτο τρόπο: την απουσία αμφοτέρων από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση των διατάξεων για τις επιπλέον πιστώσεις και την επιλογή των σημαιοφόρων".»
Ο κ. Φίλης σημειώνει ότι «στην πραγματικότητα, η Μερόπη Τζούφη είχε πάρει μέρος στο σύνολο της συνεδρίασης, με προσωπική ομιλία από του βήματος μάλιστα, ενώ εγώ απουσίαζα καθώς ήταν ημέρα θεραπείας (κάτι που επαναλαμβάνω κάθε τρεις βδομάδες - και για τους πολλούς συντρόφους και φίλους που ενδιαφέρονται και μου στέλνουν τις ευχές τους, να ενημερώσω ότι πηγαίνει πολύ καλά)».
«Το γεγονός αυτό το γνώριζε η κ. Κεραμέως και προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωσή της και τα «νέα» ήθη που εισάγει στην πολιτική», σχολιάζει.
Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ίσχυε το αντίθετο: «η υπουργός είχε κάνει απλώς ένα πέρασμα για να επιχειρηματολογήσει (κατά την κρίση της) για την κατάργηση της ανάδειξης με κλήρωση σημαιοφόρου στα δημοτικά και κατόπιν, έστελνε μέσω κινητού τηλεφώνου στον παριστάμενο υπουργό Υγείας Β. Κικίλια τις απαντήσεις της σε ζητήματα που ετίθεντο, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά, που ανάγκασε μάλιστα τον δεύτερο να δηλώσει ότι... δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ταχυδρόμος».
«Δεν δίστασε όμως, η κ. Κεραμέως»,σχολιάζει καταληκτικά, «να βγάλει ανακοίνωση στιγματίζοντας εμένα και την παρούσα συνάδελφο Μ. Τζούφη για... απουσία!».
 
H απάντηση της υπ. Παιδείας

 Με ανάρτηση στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη χθεσινή απουσία του Νίκου Φίλη από τη Βουλή.
«Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά», αναφέρει η υπουργός Παιδείας.
«Οι τοποθετήσεις του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι απαντήσεις προς την αντιπολίτευση δεν αφορούν τα πρόσωπα αλλά το θεσμό που εκπροσωπούν.
Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά και δίχως χαρακτηρισμούς.
Σε συνέχεια της απάντησής μας και αφότου πληροφορήθηκα τη σημερινή αιτία απουσίας του κ. Φίλη, του τηλεφώνησα προσωπικά.
Του εύχομαι ολόψυχα γρήγορα περαστικά και προσδοκώ, όπως επανειλημμένως έχω τονίσει, σε εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία για το μέλλον των παιδιών μας.
Όσο για την κα Τζούφη, που αναπληρώνει θεσμικά τον κ. Φίλη, σίγουρα δεν συναντηθήκαμε, όπως αναληθώς αναφέρεται, ούτε στην Ολομέλεια ούτε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων», έγραψε στο Twitter η υπ. Παιδείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Αήθης επίθεση στον Ν. Φίλη

Για «απαράδεκτη και αήθη επίθεση» προς τον Νίκο Φίλη από την Νίκη Κεραμέως κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση του προς την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
«Σκοτάδι και βούρκος η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, που είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την απουσία του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη αλλά και της Αναπλ. Τομεάρχη Μερόπης Τζούφη από τη συζήτηση στη Βουλή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κα Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια», συνεχίζει, τονίζοντας πως «γνωρίζει προσωπικά πως ο Νίκος Φίλης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αδυνατεί ορισμένες ημέρες να παρευρίσκεται στο Κοινοβούλιο». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κ. Κεραμέως ότι «δε δίστασε όμως να το χρησιμοποιήσει για να αναχαιτίσει - υποτίθεται -τους πολιτικούς της αντιπάλους, να πετύχει τους σκοπούς της και να τροφοδοτήσει τον προσωπικό της αριβισμό».
 Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «επιπρόσθετα, η Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με την αναπλ. τομεάρχη Μερόπη Τζούφη τόσο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όσο και στην Ολομέλεια» και παραθέτει «για του λόγου το αληθές» το video της τοποθέτησής της σχετικά με το θέμα της επιλογής σημαιοφόρων στα Δημοτικά και την αύξηση των πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών
Σχολιάζει περαιτέρω πως «η κα Κεραμέως συνήθισε στο "one-woman show" των δύο προηγούμενων μηνών, όταν η μοναδική της δραστηριότητα ήταν ο μονόλογος σε προστατευμένα περιβάλλοντα και φιλικά ΜΜΕ» και ότι όμως «σήμερα, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, φανερώνει όχι μόνο μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να «αγιάσει τα μέσα», αλλά και πως πρέπει να πράξει ώστε να διατηρήσει το high-score του point-system αξιολόγησης Υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αριστεία…». 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αναμένει την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, την προσωπική και δημόσια συγγνώμη προς τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την κοινοβουλευτική παρουσία και τοποθέτηση της πρώην υφυπουργού Μερόπης Τζούφη».
«Οτιδήποτε λιγότερο», αναφέρει, «θα έχει άλλες συνέπειες για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και τη διατήρηση του στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης