Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Ενισχύθηκαν κατά +4% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 7,5 δισ. δολ. - Στα 23 δισ. δολ. τα έσοδα

Bank of America: Ενισχύθηκαν κατά +4% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 7,5 δισ. δολ. - Στα 23 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 23 δισ. δολ.
Άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Bank of America για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/10) στοιχεία της αμερικανικής τράπεζας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +4% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, στα 7,5 δισ. δολ. (0,75 δολ. ανά μετοχή), ενώ συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης 2,1 δισ. δολ. που σχετίζεται με τον ολοκλήρωση της συνεργασίας με τη First Data, τα κέρδη κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -15%, 0,56 δολ. ανά μετοχή, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 0,51 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της Bank of America παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 23 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 22,79 δισ. δολ.
Όσον αφορά τα έσοδα από το τμήμα καταναλωτικής τραπεζικής, σημειώθηκε ετήσια αύξηση της τάξεως του +5% στα 3,3 δισ. δολ. ενώ η αντίστοιχη άνοδος για το τμήμα παγκόσμιας τραπεζικής διαμορφώθηκε στο +3% και τα 2,1 δισ. δολ.
Το τμήμα διαχείρισης πλούτου και επενδύσεων κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, στα 1,1, δισ. δολ.
«Σε μία οικονομία περιορισμένης ανάπτυξης, επικεντρώσαμε την προσοχή μας στην καθοδήγηση των πραγμάτων τα οποία μπορούσαμε να ελέγξουμε», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Brian Moynihan, προσθέτονταςε ότι «πραγματοποιήσαμε συνεχιζόμενες ισχυρές επενδύσεις στις δυνατότητές μας να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες, δημιουργήσαμε περισσότερα και ανακαινισμένα υποκαταστήματα και περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες, ενώ τα βασικά μας έξοδα παρέμειναν αμετάβλητα».
«Η δραστηριότητα των πελατών μας, η επέκταση της πελατειακής μας βάσης και η ικανότητά μας να κερδίσουμε μερίδιο αγοράς στις περισσότερες επιχειρήσεις μας για το τρίμηνο, αντικατοπτρίζουν όλα μία υπεύθυνη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Moynihan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης