Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις αγορές με το βλέμμα στο Brexit - Ανησυχία για τον εμπορικό πόλεμο - Στο -0,08% o Dow Jones, απώλειες -0,19% για S&P 500

Στάση αναμονής στις αγορές με το βλέμμα στο Brexit - Ανησυχία για τον εμπορικό πόλεμο - Στο -0,08% o Dow Jones, απώλειες -0,19% για S&P 500
Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία και το αδιέξοδο του Brexit ανησυχούν τους επενδυτές
Στάση αναμονής κράτησαν οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές με το ενδιαφέρον τους να είναι στραμμένο στην διαπραγμάτευση για το Brexit, καθώς ο χρόνος για μια συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και τις Ευρωπαϊκής Ένωσης τελειώνει.
Υποχώρηση σημειώνουν οι δείκτες κατά τη σημερινή συνεδρίαση (16/10) στο χρηματιστήριο της Wall Street, ενώ μεικτή ήταν η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις φαίνεται πως ασκούν πιέσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι πωλήσεις λιανικής για τον Σεπτέμβριο 2019 υποχώρησαν 0,3%.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες δεν είναι τόσο σταθερές, εν μέσω ανησυχιών ότι οι εμπορικές εντάσεις επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία και πλήττουν τις προοπτικές των καταναλωτών.
Από το «μέτωπο» του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, οι τελευταίες ειδήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες τρία νομοσχέδια υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ πυροδοτώντας εκ νέου την ένταση με το Πεκίνο το οποίο είχε προειδοποιήσει με αντίποινα εάν τελικά τα νομοσχέδια ψηφίζονταν.
Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στο του Brexit, καθώς φαίνεται πως οι συνομιλίες για μια ομαλή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι δείκτες της Wall Street είχαν οριακές μεταβολές.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow υποχώρησε μόλις 0,08% στις 27.002 μονάδες.
Ο S&P 500 είχε πτώση -0,19% στις 2.990 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε -0,3% χαμηλότερα στις 8.124 μονάδες.
Image

Τα αδύναμα δεδομένα προστέθηκαν στις πρόσφατες ανησυχίες σχετικά με τις πιθανότητεςύφεσης. Τα παγκόσμια οικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν την επιβράδυνση της ανάπτυξης, ενώ ο τομέας της μεταποιητικής βιομηχανίας των ΗΠΑ έχει ήδη περιοριστεί.
Στις πλέον κρίσιμες 24 ώρες εισέρχεται το Brexit καθώς ενώ απομένει μια μόλις ημέρα από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, Βρυξέλλες και Λονδίνο εισέρχονται από σήμερα Τετάρτη 16/10 το πρωί σε νέες διαπραγματεύσεις σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές, να άρουν το αδιέξοδο μηνών και να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία που θα προβλέπει τη συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Boris Johnson αναμένεται να συγκαλέσει το υπουργικό του συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Όπως μεταδίδει το BBC, πληροφορίες αναφέρουν πως μια συμφωνία ΕΕ – Μ. Βρετανίας ήταν πολύ κοντά, καθώς η βρετανική πλευρά φέρεται να έκανε αρκετές υπαναχωρήσεις σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα ενώ άλλα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για σύγκλιση των δύο πλευρών και για την ύπαρξη ενός νομικού κειμένου που αποτελεί προσχέδιο συμφωνίας.
Πάντως, η Downing Street σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία, αν και υποστήριξε πως οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και πως έχει γίνει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image
Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη με το βλέμμα στο Brexit

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα 16 Οκτωβρίου τις συνεδριάσεις τους οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Οι συνομιλίες συνεχίζονται, με τον Boris Johnson να προσπαθεί να καταλήξει σε μία συμφωνία με την Ευρώπη για ομαλή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν χωρίς κάποια σαφή κατεύθυνση με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες. Το ζήτημα του Brexit θα αποτελέσει το επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής αύριο 17 και μεθαύριο 18 Οκτωβρίου.
Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε ανοδικά στο +0,32% στις 12.670,11 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε υποχώρηση -0,61% στις 7.167,95 μονάδες.
Image
Ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε οριακές απώλειες -0,09% στις 5.696,90 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κινήθηκε με κέρδη +0,28% στις 22.428,09 μονάδες.
Ο IBEX 35 του χρηματιστηρίου της Μαδρίτης σημείωσε άνοδο +0,33% στις 9.386,70 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX έκλεισε στο -0,14% στις 393,46 μονάδες.
O Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υποστήριξε πως μέχρι σήμερα (16/10) τα μεσάνυχτα το θέμα του Brexit θα έχει εξελίξεις καθώς «οι βάσεις μιας συμφωνίας είναι έτοιμες».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης