Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Έτοιμος να προσέλθει σε νέο διάλογο για το Κυπριακό

Αναστασιάδης: Έτοιμος να προσέλθει σε νέο διάλογο για το Κυπριακό
Θετικά βλέπει μια τριμερή συνάντηση με Akinci και Guterres ο Ν. Αναστασιάδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαίωσε ότι είναι πάντα έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο για το Κυπριακός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει ενστάσεις ούτε στον τόπο ούτε στην ημερομηνία διεξαγωγής μιας συνάντησης.
Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι θα μπορούσε να οργανωθεί μια τριμερής συνάντηση μαζί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Guterres και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη M. Akinci.
Ο πρόεδρος της Κύπρου, εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα πως το θέμα του Κυρπιακού θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2019 και θα ληφθούν αποφάσεις για τα όσα πράττει η Τουρκία εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και βέβαια για την εισβολή της στη ΒΑ Συρία.
Ο Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε εξάλλου ότι είναι αποφασισμένος να εργαστεί για τη λύση «αλλά όχι την οποία λύση», ενώ είπε επίσης ότι υπάρχουν όρια στις υποχωρήσεις.
«Επειδή πολλά ακούω, θέλω να πω πως άλλη θα ήταν η μοίρα σήμερα ή και ενδεχόμενα η πραγματικότητα αν στο Κραν Μοντανά η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά ανταποκρίνονταν όπως και η ελληνοκυπριακή. Και δεν δέχομαι τα όσα ακούω προκειμένου να απαλλαγεί από τις ενοχές η Τουρκία για να φορτωθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά τις ευθύνες» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης