Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Ο Donald Trump θα κερδίσει εύκολα την επανεκλογή του στις εκλογές του 2020

tags :
Moody's: Ο Donald Trump θα κερδίσει εύκολα την επανεκλογή του στις εκλογές του 2020
Η Moody's Analytics έχει προβλέψει ότι ο Donald Trump θα κερδίσει εύκολα την επανεκλογή το 2020, με τρία μοντέλα analytics
Τα μοντέλα Analytics ιστορικά είναι απόλυτα ακριβή για κάθε εκλογική αναμάτρηση στις ΗΠΑ  (εκτός από την τελευταία!)
Η Moody's Analytics έχει προβλέψει ότι ο Donald Trump θα κερδίσει εύκολα την επανεκλογή το 2020, με τρία μοντέλα που δείχνουν ότι ο Πρόεδρος θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 289 εκλέκτορες, ενώ ο αριθμός τους μπορεί να ανέλθει έως τους 351.



Η Moody's ήταν πολύ ακριβής στην πρόβλεψη του αποτελέσματος των εκλογών που χρονολογούνται από το 1980.
Η μόνη φορά που η εταιρεία ήταν λανθασμένη ήταν το 2016, όταν προέβλεπε ότι η Hillary Clinton θα κέρδιζε.
Τρία διαφορετικά οικονομικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία αναλύσεων υποδηλώνουν ότι η νίκη του Trump βρίσκεται σε εξέλιξη για να ξεπεράσει τον αριθμό 304-227 που του εξασφάλισε νίκη επί της Hillary.
Οι προβλέψεις βασίζονται σε οικονομικούς παράγοντες, και συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο είναι βέβαιοι οι καταναλωτές με την οικονομική τους κατάσταση.



Με την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και τα συνολικά κέρδη της χρηματιστηριακής αγοράς, η Moody's προβλέπει ότι το Trump θα… ταξιδέψει προς τη νίκη.
 «Το μοντέλο τσέπης» είναι το οικονομικότερο από τα τρία.
Αν οι ψηφοφόροι ψηφίζονταν κατά κύριο λόγο με βάση τα τσέπη τους, ο πρόεδρος Trump θα ισοπέδωνε τον αναταγωνισμό» σημειώνει η έκθεση.
«Αυτό δείχνει τη σημασία που θα μπορούσε να έχει το επικρατούμενο οικονομικό κλίμα σε επίπεδο νοικοκυριών στις επόμενες εκλογές», συνεχίζει η έκθεση.
Τα μοντέλα της Moody's έχουν επιβεβαιωθεί για το 1980 και ήταν σωστά κάθε φορά - εκτός από το 2016, όταν δήλωσαν ότι θα επικρατούσε η Clinton .
Τα στελέχη της Moody's το αποδίδουν στα «απροσδόκητα πρότυπα συμμετοχής» προς την στην εύνοια του Trump που προκάλεσαν το σφάλμα και προσαρμόστηκαν γι 'αυτό στις τελευταίες προβολές.
«Αν η οικονομία ένα χρόνο από τώρα είναι η ίδια όπως είναι σήμερα ή σχεδόν έτσι, τότε οι εκλογικές αποδόσεις του Trump θα είναι πολύ καλές, ιδιαίτερα αν οι Δημοκρατικοί δεν είναι ενθουσιώδεις και δεν πάνε να ψηφίσουν» αναφέρει ο Mark Zandi, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's.
«Πρόκειται για τη συμμετοχή», πρόσθεσε ο Zandi, σημειώνοντας ότι εάν υπάρχει ελάχιστη προσέλευση από την πλευρά των Δημοκρατικών, τότε το Trump θα κερδίσει πιο εύκολα.
«Η συμμετοχή είναι ζωτικής σημασίας για μια νίκη των Δημοκρατικών», σημειώνει η έκθεση, αλλά και στα τρία μοντέλα της Moody's, οο Trump κερδίζει 324-214.
Ο Zandi δήλωσε ότι  η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί στα αποτελέσματα σε λίγες βασικές κομητείες στην Πενσυλβάνια, στις οποίες ο Trump «εισέβαλλε» το 2016 αφού η Πολιτεία ψήφιζε τους Δημοκρατικούς στις πέντε προηγούμενες προεδρικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η κομητεία Luzerne, στο βορειοανατολικό τμήμα της Πολιτείας της  Πενσυλβάνια, «είναι η σημαντικότερη κομητεία για το αποτέλεσμα των εκλογών».
Το μακροχρόνιο δημοκρατικό οχυρό ευνοούσε το Trump, 51,8% έως το 46,8% στις εκλογές.
«Ο Trump δεν χρειάζεται καν να κερδίσει την κομητεία, απλά χρειάζεται μια ισχυρή προσέλευση», δήλωσε ο Zandi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης