Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rinne (Φινλανδός πρωθυπουργός): Ελπίζω σε μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το Brexit

tags :
Rinne (Φινλανδός πρωθυπουργός): Ελπίζω σε μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το Brexit
Ο Φινλανδός πρωθυπουργός ελπίζει σε συμφωνία για το Brexit
Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, A. Rinne, δήλωσε πως ελπίζει ακόμα σε μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το Brexit προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση.
«Οι ισότιμοι όροι ανταγωνισμού είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της μελλοντικής συμφωνίας, εφόσον βέβαια πρόκειται να υπάρξει συμφωνία», υπογράμμισε ο Rinne.
Ο Φινλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε τις ελπίδες του για την εξεύρεση λύσης, καθώς «ένα σκληρό Brexit θα βλάπτει για καιρό την ζωή των Ευρωπαίων».
Είπε επίσης ότι η διαπραγμάτευση ήταν «εξαιρετικά δύσκολη αλλά ακόμα εφικτή» και πρόσθεσε ότι ήταν δυνατή μια «τεχνική» ή μια πολύ σύντομη παράταση στην προγραμματισμένη ημερομηνία για το Brexit στις 31 Οκτωβρίου.
Στις πλέον κρίσιμες 24 ώρες εισέρχεται το Brexit καθώς ενώ απομένει μια μόλις ημέρα από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, Βρυξέλλες και Λονδίνο βρίσκονται από σήμερα Τετάρτη 16/10 το πρωί σε νέες διαπραγματεύσεις σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές, να άρουν το αδιέξοδο μηνών και να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία που θα προβλέπει τη συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Boris Johnson αναμένεται να συγκαλέσει εντός της ημέρας το υπουργικό του συμβούλιο προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης