Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία και Ρουμανία ανταγωνίζονται για το εργοστάσιο της VW - Η εταιρεία σκέφτεται να μην το κατασκευάσει στην Τουρκία

tags :
Βουλγαρία και Ρουμανία ανταγωνίζονται για το εργοστάσιο της VW - Η εταιρεία σκέφτεται να μην το κατασκευάσει στην Τουρκία
Η εισβολή στη Συρία οδήγησε την VW στην αναθεώρηση των προθέσεών της για κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία
Η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι έτοιμες να προσφέρουν περισσότερα κίνητρα στον Όμιλο Volkswagen για να πείσουν τον γερμανικό όμιλο να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων.
Η VW επανεξετάζει την αρχική απόφασή του για την κατασκευή του νέου εργοστασίου στην Τουρκία, μετά την εισβολής της Άγκυρας στη ΒΑ Συρία.
Η Volkswagen, αρχικά επέλεξε τη Μανίσα, 40 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης, στη δυτική ακτή της Τουρκίας, για να εγκαταστήσει το εργοστάσιό της το οποίο θα κοστίσει 1,3 δισ. ευρώ. Το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2022.
Την Τρίτη, η εταιρεία ανέφερε ότι ανέβαλε την τελική απόφαση σχετικά με την περιοχή, εν μέσω διεθνών επικρίσεων για τη στρατιωτική επιχείρηση της χώρας στη Συρία και ανησυχιών για την φήμη της VW.
Η Βουλγαρία και η Ρουμανία αξιοποιούν την ευκαιρία που προέκυψε από την αναθεώρηση της VW για τη χώρα που θα δημιουργηθεί το νέο εργοστάσιο.
«Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι έτοιμη να ενισχύσει την προσφορά της και να διπλασιάσει τις επιχορηγήσεις που θα διαθέσει στη VW, στα 260 εκατ. ευρώ από τα αρχικά 135 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο Rosen Plevneliev, πρώην πρόεδρος της χώρας.
«Μπορούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Volkswagen σε διαφορετικές περιοχές, η Βουλγαρία πρέπει να κατασκευάσει υποδομή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουμε επίσης ιδέες για την υποστήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας με πρόσθετες υποδομές και εκπαιδευτικά μέτρα», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης