Τελευταία Νέα
Speculator

H Creta Farms, οι κλειστοί λογαριασμοί, η ορθάνοικτη Πειραιώς και οι τυφλοί CRO και CFO

tags :
H Creta Farms, οι κλειστοί λογαριασμοί, η ορθάνοικτη Πειραιώς και οι τυφλοί CRO και CFO
Την ώρα που οι τράπεζες προσέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να διοριστεί προσωρινή διοίκηση και να μπορεί η Creta Farms να πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές στην Τράπεζα Πειραιώς φαίνεται να έχει χαθεί ο λογαριασμός
Την ώρα που οι τράπεζες προσέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να διοριστεί προσωρινή διοίκηση και να μπορεί η Creta Farms να πραγματοποιεί μεταξύ άλλων τραπεζικές συναλλαγές στην Τράπεζα Πειραιώς φαίνεται να έχει χαθεί ο λογαριασμός.
Και αυτό διότι σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες η Πειραιώς ήταν η μόνη εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που δεν μπλόκαρε τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών της Creta Farm.
Έτσι ακόμα και μέχρι την ημέρα που υποβλήθηκε το αίτημα για προσωρινή διοίκηση γίνονταν πληρωμές τρίτων μέσω του δικτύου συναλλαγών της τράπεζας Πειραιώς.
Το γεγονός αν μη τι άλλο εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσο η συγκεκριμένη υπόθεση οφείλεται σε οργανωτικές αδυναμίες και αμέλεια ή σε άλλο λόγο που θα πρέπει να διερευνηθεί.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μετά το stop  στη διενέργεια συναλλαγών από τις υπόλοιπες τράπεζες μέσω της Τράπεζας Πειραιώς έγιναν πληρωμές που ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ. 
Η εξέλιξη αυτή γεννά το ερώτημα κατά πόσο είναι νόμιμες οι συναλλαγές δεδομένου ότι η ίδια η τράπεζα από κοινού με τις λοιπές τράπεζες  με επιστολή προς τους μετόχους αλλά και μέσω της αίτησης προσωρινής διοίκησης ισχυρίζεται ότι δεν υφίσταται διοίκηση.
Επιπλέον ερωτήματα όμως εγείρονται σχετικά με το ρόλο του CRO της Creta Farm του κ. Χουρδάκη της Ernst & Young που τρέχει τις διαδικασίες για την είσοδο επενδυτή αλλά και του Οικονομικού Διευθυντή το ρόλο του οποίου έχει αναλάβει η PriceWaterHouseCoopers.
Φαίνεται όμως ότι τόσο ο CRO όσο και ο CFO μάλλον δεν έχουν επικοινωνία με τις τράπεζες αλλά και παραδόξως με τη νομιμότητα την οποία υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν για να υπηρετούν στην Creta Farm.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης