Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αναβαθμίσεις 1 έως 2 κλίμακες αναμένονται για την Ελλάδα το μήνυμα από τους οίκους αξιολόγησης στις ΗΠΑ - Καταλύτης ο Ηρακλής

tags :
Αναβαθμίσεις 1 έως 2 κλίμακες αναμένονται για την Ελλάδα το μήνυμα από τους οίκους αξιολόγησης στις ΗΠΑ - Καταλύτης ο Ηρακλής
Kαταλύτης θα είναι ο Ηρακλής για τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων που θα ακολουθήσουν.
Kαταλύτης θα είναι ο Ηρακλής για τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων που θα ακολουθήσουν.
Οι επαφές της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των τραπεζών σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ διαμορφώνουν την εκτίμηση για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας μία μπορεί και δύο βαθμίδες (υπενθυμίζεται πως στις 25.10 υπάρχει αξιολόγηση από την S&P) στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
Αιτία η επικείμενη βελτίωση των τραπεζικών ισολογισμών μέσω του σχεδίου Ηρακλής.
Σπίτια όπως η Black Rock με υπό διαχείριση ενεργητικά ύψους 7 τρισ. ευρώ δείχνουν περίπου ενθουσιασμό για τις εξελίξεις και εξαιρετικά  έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τους τίτλους που θα προκύψουν, στοιχείο το οποίο διαμορφώνει σημαντικές προσδοκίες για την εκκαθάριση των τραπεζικών ισολογισμών.
Η Ελληνική Κυβέρνηση υπό τον υπουργό οικονομιών κ. Χρήστο Σταϊκούρας αλλά και τον υφυπουργό κ. Γιώργο Ζαββό αρμόδιο για τα χρηματοπιστωτικά θέματα είχαν επαφές χθες και με την Deutsche Bank ενώ εντός των προσεχών ημερών θα δούν τη Μοοdy's αλλά και την DBRS που ήδη γνωμοδότησαν θετικά για τον Ηρακλή.
Tραπεζικές πηγές αναφέρουν πως ο αριθμός των επενδυτών στο παράλληλο roadshow που έλαβε χώρα ξεπέρασε τους 16
Οι οίκοι όπως μεταφέρουν πηγές από την αποστολή χαρακτήρισαν μαγνήτη για τις επενδύσεις το σχέδιο το οποίο θα κινηθεί με πολύ γρήγορες ταχύτητες.
Ομως η κυβέρνηση αλλά και οι τράπεζες που συμμετείχαν σε roadshows στη Νέα Υόρκη με σημαντικό ενδιαφέρον ανέλυσαν εκτός από την λειτουργία του Ηρακλή και το νέο νόμο που θα συνοδεύσει το APS έναν omnibus low ο οποίος θα εκσυγχρονίζει την κεφαλαιαγορά και τις συναλλαγές ενώ θα προάγει διατάξεις για τις μικροπιστώσεις.
Στόχος από τη μία η ασφάλεια στις επενδύσεις και από την άλλη η ανάπτυξη των χορηγήσεων σε ένα πλαίσιο πιο εκσυγχρονισμένο.
Η κυβερνητική αποστολή αλλά και οι οι τράπεζες θα επιστρέψουν την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης