Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης έχει πλέον η πολιτική ένταση μεταξύ Trump - Pelosi

tags :
Χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης έχει πλέον η πολιτική ένταση μεταξύ Trump - Pelosi
Χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης έχει πλέον η πολιτική ένταση μεταξύ του προέδρου D. Trump και της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής M. Pelosi
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων N. Pelosi δήλωσε ότι οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος «συντόμευσαν» μία συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο D. Trump όταν ο ίδιος «ήταν σε σύγχυση», καθώς έμαθε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδίκασε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία, ενώ δεν έδωσε κάποια ένδειξη για την ύπαρξη ενός σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης.
Ο πρόεδρος Trump χαρακτήρισε την Pelosi ως μία «πολιτικό τρίτης κλάσης» και η συνάντηση στον Λευκό Οίκο υποβαθμίστηκε σε μία ανταλλαγή λίβελων, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους, ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία T. Schummer και ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων S. Hoyer.
«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – περισσότεροι από 2 προς 1 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ψήφισαν ενάντια σε αυτό που ο πρόεδρος έκανε – πιθανόν τον κλόνισε. Επειδή ήταν ταραγμένος από αυτό», τόνισε η Pelosi σε δημοσιογράφους. «Είδαμε τον πρόεδρο κλονισμένο, είναι θλιβερό».
«Ήταν προσβλητικός, ειδικά προς την κυρία Pelosi», δήλωσε ο T. Schummer αρχηγός της Δημοκρατικής μειοψηφίας στη Γερουσία.
Αργότερα, σε δηλώσεις που έκανε στο Καπιτώλιο, η Pelosi είπε ότι ο Trump της είπε ότι είναι μία πολιτικός «της τρίτης δημοτικού».
«Σε αυτό που ήμασταν μάρτυρες από την μεριά του προέδρου, ήταν σε σύγχυση. Είναι λυπηρό να το λέω», είπε η Pelosi κατά την αποχώρησή της.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Trump έγραψε στο Twitter: «Η ψυχική κατάρρευση της νευρικής Pelosi!». Η ανάρτηση αυτή συνοδεύτηκε με μία φωτογραφία της Pelosi στην διάρκεια της συνάντησης να δείχνει επιδεικτικά τον Trump.
Οι Δημοκρατικοί είχαν προσδοκίες για την συνάντηση, ενώ μετά την έξοδό τους εξέφρασαν παράπονα, καθώς ανέμεναν από τον Αμερικανό πρόεδρο να τους παρουσιάσει λεπτομέρειες για ένα σχέδιο αντιμετώπισης της «κρίσης» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Συρία.
Ωστόσο, αντί για την ανακοίνωση ενός σχεδίου οι Δημοκρατικοί ήρθαν αντιμέτωποι με μία υποτιμητική γλώσσα από τον πρόεδρο για τους Δημοκρατικούς που είναι μέλη του Κογκρέσου, αλλά και για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ B. Obama.

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου S. Grisham σε δήλωσή της χαρακτήρισε την απόφαση της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων N. Pelosiνα αποχωρήσει από τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Trump στον Λευκό Οίκο, ως «ακατανόητη», ενώ «δεν προκάλεσε έκπληξη».
Η ίδια πρόσθεσε ότι μετά την «επιλογή» των Δημοκρατικών να «ορμήσουν έξω» από την συνάντηση, οι Ρεπουμπλικάνοι που παρέμειναν είχαν μία εποικοδομητική συνάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης