Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο 0,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ιαπωνία: Στο 0,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ιαπωνία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2019
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,2% έναντι ετήσιας ανόδου 0,3% τον Αύγουστο του 2019, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές νωπών τριφίμων, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 0,3% έναντι 0,5% προηγουμένως, ενώ εάν εξαιρεθούν και οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, τότε ο ΔΤΚ διαμορφώνεται στο 0,5% έναντι 0,6% τον Αύγουστο.
Όσον αφορά τις τιμές στον τομέα των υπηρεσιών, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα οι τιμές στον τομέα των αγαθών κατέγραψαν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,7%.
Τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Bank of Japan αργότερα εντός του μήνα, καθώς ο ετήσιος πληθωρισμός απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τον στόχο της τράπεζας στο 2%.
«Τα σημερινά στοιχεία δίνουν έναν ακόμα λόγο για την Τράπεζα της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στη συνεδρίασή της σε δύο εβδομάδες», τόνισε ο επικφαλής οικονομολόγος της Capital Economics στην Ιαπωνία, Marcel Thieliant.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης