Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού: Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!»

tags :
Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού: Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!»
Το βιβλίο του καθηγητή Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κου Νικολάου Δ. Φίλιππα, θα παρουσιαστεί στις 31/10/2019 στις 16.00
Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.
Με αφορμή  την συγκεκριμένη μέρα, το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Προέδρου και Ιδρυτή του Ινστιτούτου, καθηγητή Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κου Νικολάου Δ. Φίλιππα, με τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα»,  το  οποίο είναι το πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στην Ευρώπη, για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών.
Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 31-10-2019 στις 16.00 στην αίθουσα Ν.212-214 του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας Ελλάδος, Πανεπιστημίου 21, Αθήνα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν :

⦁ η  Κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής , Α Αθηνών
⦁ ο Καθηγητής  Άγγελος Κόττιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά
⦁ ο Κος Ιωάννης Καντώρος, CEO Ομίλου INTERAMERICAN
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας. Την συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ   Κος Γ. Ευγενίδης
Image

Λίγα λόγια για το βιβλίο  
 
Το βιβλίο του Νικολάου Δ. Φίλιππα με τίτλο «Τα Χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα», αποτελεί το πρώτο βιβλίο χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης για παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών στη Ευρώπη. Μέσα από το πλούσιο σε έννοιες και περιεχόμενο κείμενο, αλλά και  διαδραστικές ασκήσεις, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλα ευχάριστα παιχνίδια, ο συγγραφέας θέτει τις βάσεις για την δημιουργία μιας γενιάς χρηματοοικονομικά ενήμερων και υπεύθυνων πολιτών. Μια κοινωνία όπου όλοι οι πολίτες χωρίς κανένα χρηματοοικονομικό αποκλεισμό, θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν την «μεγάλη εικόνα» της οικονομίας, την χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων καθώς και την λειτουργία και τους κινδύνους των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες  αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους με απώτερο σκοπό την  επίτευξη της ευημερίας τους για όλο το διάστημα της ζωής τους.
Για δηλώσεις συμμετοχής  εγγραφείτε εδώ: https://forms.gle/SN6oNccK52UkVxbVA

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης