Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Προβάδισμα Fernandez για τις προεδρικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου

Αργεντινή: Προβάδισμα Fernandez για τις προεδρικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου
Άνετη επικράτηση Fernandez έναντι του Macri στις προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez, θα πρέπει να κερδίσει τον τωρινό πρόεδρο Mauricio Macri κατά σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες, αρκετές για να επιτύχει μια πρώτη νίκη.
Ο Fernandez συνέτριψε τον Macri στις προκριματικές προεδρικές εκλογές του Αυγούστου 2019 κατά σχεδόν 16 ποσοστιαίες μονάδες, αποδεικνύνοντας πόσο έβλαψε την δημοτικότητα του Macri η αυστηρή δημοσιονομική του πολιτική.
Σύμφωνα με έρευνες, ο Fernandez θα πρέπει να λάβει ποσοστό 53,7% στις 27 Οκτωβρίου έναντι 33,2% του Macri.
Οι προκριματικές εκλογές κατέρριψαν το πέσο και τα κρατικά ομόλογα.
Η Αργεντινή αντιμετωπίζει μια κρίση του χρέους μετά από την ύφεση της χρηματοπιστωτικής αγοράς ώθησε τη χώρα προς την προεπιλογή, αναγκάζοντας τον Macri να αναπτύξει σχέδια για καθυστέρηση πληρωμών σε περίπου 100 δολάρια.
Καθώς η φτώχεια έχει αυξηθεί σε πάνω από 35% κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μικρές πιθανότητες επανεκλογής.
«Η νίκη του Fernandez είναι εδραιωμένη», δήλωσε ο τοπικός αναλυτής Julio Burdman σε συνέντευξή του. «Βασίζεται στην ενότητα του Περονισμού και στην απόρριψη της οικονομίας του Macri και αυτό δεν θα αλλάξει».
Οι επενδυτές, ωστόσο, φοβούνται ότι ο Fernandez θα μπορούσε να επιβάλει βαρύτατους κανονισμούς στην οικονομία, όπως έκανε η επικεφαλής σύντροφός του Cristina Fernandez de Kirchner κατά τη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου από το 2007 έως το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης