Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο προσωρινός πρόεδρος της Creta Farms, ο Κοντομηνάς και η προειδοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

tags :
Ο προσωρινός πρόεδρος της Creta Farms, ο Κοντομηνάς και η προειδοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τα ερωτήματα για την επιλογή του CRO κ. Χουρδάκη και η ιστορία με την Ασπίς Πρόνοια
Ο προτεινόμενος από την EY και συγκεκριμένα το CRO κ. Χουρδάκη(και με την αποδοχή των τραπεζών) για Πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ της Creta Farm κ. Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δραστήριος και να μην περιορίζεται στις εργασίες του Real estate στο οποίο εμφανίζεται ως expert.
Και δεν είναι σαφές αν ο νέος Πρόεδρος μετά την απόφαση του δικαστηρίου είναι το ίδιο πρόσωπο που σε ανακοίνωσή της το 2010 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε αναφέρει τα εξής:
“Προειδοποίηση προς το επενδυτικό κοινό απευθύνει η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την εταιρεία Fintron Asset Management AG με έδρα την Ελβετία.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η ΕΚ, η παραπάνω εταιρεία φέρεται ως διάδοχος της εταιρείας Capital Investors Asset Management AG, στην οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, διότι παρείχε την επενδυτική υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου πελατών χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ως εκ τούτου, τόσο η εταιρεία Fintron Asset Management όσο και οι φερόμενοι ως στελέχη της εταιρείας κ.κ. Αθανασιάδης Χρήστος, Τσιλιχρήστος Γεώργιος, Πολίτης Κων/νος και Παπαγιαννόπουλος Λυκούργος, δεν δύνανται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα σε χρηματοπιστωτικά μέσα”.
Βέβαια αυτό μένει να διευκρινιστεί από τον ίδιο και την EY που τον πρότεινε στα τραπεζικά ιδρύματα και αυτά τον επέλξαν.
Ανατρέχοντας στην εταιρία Fintron προκύπτει ότι το 2011 έκλεισε ενώ είχε ανοίξει το 2009 και ουσιαστικά έβαλε λουκέτο λίγο διάστημα μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής.
Και προφανώς πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο προτεινόμενος Πρόεδρος δεν είναι το ίδιο πρόσωπο.
Το βέβαιον πάντως είναι ότι ο κ. Παπαγιαννόπουλος δεν πρέπει να προλαβαίνει με τις θέσεις που κατέχει καθώς είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην ALPHA Ραδιοφωνική Κρόνος Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία και στην Κοσμοραδιοτηλεοπτική  που ελέγχει το Channel 9 Θεσσαλονίκης.
Προφανώς από τις θέσεις του αυτές είναι σαφές ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κ. Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος τον επέλεξε για τις θέσεις αυτές από τις αρχές του 2018.
Πάντως ο κ. Παπαγιαννόπουλος πρέπει να έχει πικρή εμπειρία από τον κλάδο των ασφαλειών όπου στο παρελθόν μεγαλούργησε ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το γεγονός ότι το 2010 εμφανιζόταν σε τηλεοπτικούς σταθμούς και έδινε συνεντεύξεις ως ΓΓ του συλλόγου ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ-Commercial Value λίγο μετά το κανόνι που είχε ρίξει στην αγορά ο μακαρίτης ο Παύλος Ψωμιάδης Αυτό γινόταν το καλοκαίρι του 2010 και πιθανόν να μην συνδέονται τα γεγονότα με την παρέμβαση της Κεφαλαιαγοράς …

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης