Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: «Θα συντρίψουμε τα κεφάλια των Κούρδων στη Συρία», εάν δεν αποχωρήσουν

Erdogan: «Θα συντρίψουμε τα κεφάλια των Κούρδων στη Συρία», εάν δεν αποχωρήσουν
O Erdogan είπε ότι θα συζητήσει την ανάπτυξη συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην προγραμματισμένη «ζώνη ασφαλείας» σε συνομιλίες με τον Putin
Εμπρηστικός εμφανίστηκε εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, απειλώντας με συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων τους Κούρδους της Συρίας.
Μιλώντας σε εκδήλωση στην κεντρική τουρκική επαρχία Kayseri, ο Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία θα «συντρίψει τα κεφάλια» των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία εάν δεν αποσυρθούν από την περιοχή τις επόμενες 120 ώρες.
Επίσης έκανε γνωστό ότι θα συζητήσει την ανάπτυξη συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην προγραμματισμένη «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin την επόμενη εβδομάδα, αν και προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα «υλοποιήσει τα δικά της σχέδια.»
Τα τουρκικά στρατεύματα στη βόρεια Συρία είναι έτοιμα να συνεχίσουν την επίθεση τους, εάν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία με την Ουάσινγκτον για την κατάπαυση του πυρός, όπως δήλωσε νωρίτερα ο  Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar.
Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν την Πέμπτη (17/10) να σταματήσουν οι τουρκικές επιχειρήσεις για 120 ώρες, ενώ η συμμαχία των Κούρδων YPG αποσύρεται από τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία.
«Σταματήσαμε τις επιχειρήσεις για πέντε ημέρες.
Σε αυτό το διάστημα, οι τρομοκράτες θα πρέπει να αποσυρθούν από τη ζώνη ασφαλείας, τα όπλα τους θα συλλεχθούν και οι θέσεις τους θα καταστραφούν.
Εάν δεν συμβεί αυτό, θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Akar
«Είμαστε έτοιμοι. Με την απαραίτητη εντολή, οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι να κινηθούν οπουδήποτε», τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης