Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Σύνθημα της κυβέρνησης η ανάπτυξη για όλους – Προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων

Βαρβιτσιώτης: Σύνθημα της κυβέρνησης η ανάπτυξη για όλους – Προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων
«Σύνθημα της κυβέρνησής μας είναι η ανάπτυξη.  Ανάπτυξη για όλους», τονίζει ο Μ. Βαρβιτσιώτης
H προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και η «διαμόρφωση ενός ελκυστικού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού στις επενδύσεις», αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μ. Βαρβιτσιώτη.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», υπογραμμίζει  χαρακτηριστικά ότι «σύνθημα της κυβέρνησής μας είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για όλους».
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει πως η Ελλάδα «ενισχύει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» και «διαμορφώνει ένα νέο μέτωπο συνεργασίας με τους συμμάχους της».
Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα χώρα βρίσκεται στην αρχή ενός «νέου, ουσιαστικού στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ, που θα συμβάλει στην περαιτέρω εδραίωση της χώρας μας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».
Αναφορικά με το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ο ίδιος  διαβεβαιώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψει ένα νέο 2015» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την Ευρώπη μέσω των μεταναστευτικών ροών».
Υπογραμμίζει δε, πως για την κυβέρνηση, ο τρόπος επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων είναι ο πολιτικός διάλογος και η διπλωματία και «σε αυτή τη βάση επιθυμούμε να οικοδομήσουμε την ελληνοτουρκική σχέση».
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει την ανάγκη ενιαίας στάσης της ΕΕ και σημειώνει πως «η ενιαία στάση σε ένα σύνολο ζητημάτων θα πρέπει το προσεχές διάστημα να αποτελεί δεδομένο και όχι ζητούμενο.
Η πρόκληση για την ευρωπαϊκή ηγεσία είναι μεγάλη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης