Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siluanov (ΥΠΟΙΚ Ρωσίας): Δεν επιδιώκουμε να είμαστε οι κερδισμένοι από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

Siluanov (ΥΠΟΙΚ Ρωσίας): Δεν επιδιώκουμε να είμαστε οι κερδισμένοι από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας
Η Ρωσία και η Κίνα φαίνεται να ενισχύουν τους οικονομικούς τους δεσμούς τους εν μέσω της επιδείνωσης των σχέσεων της Δύσης με το Πεκίνο
Η Μόσχα δεν επιδιώκει να επωφεληθεί από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών Anton Siluanov.
Η Ρωσία και η Κίνα φαίνεται να ενισχύουν τους οικονομικούς τους δεσμούς τους εν μέσω της επιδείνωσης των σχέσεων της Δύσης με το Πεκίνο, που εμπλέκεται σε παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο με την Ουάσινγκτον, παρατηρεί το CNBC.
Μιλώντας στο CNBC ο Siluanov σημείωσε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο προγραμματίζουν εμπορικές συναλλαγές συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επενδυτικές σχέσεις σε περίπου 70 έργα υποδομών.
Σύμφωνα με ρωσικά και κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων, τα δύο κράτη σχεδιάζουν να διπλασιάσουν σχεδόν το εμπόριο τους τα επόμενα πέντε χρόνια, φτάνοντας τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024 σε σύγκριση με τα 107 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, με συνέργειες στον τομέα της ενέργειας, της βιομηχανίας και της γεωργίας.
Ωστόσο, ο Siluanov αρνήθηκε ότι η Ρωσία επρόκειτο να επωφεληθεί από τον εμπορικό πόλεμο, ο οποίος ήδη προκαλεί συνέπειες στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και συμβάλλει σε μια ευρύτερη παγκόσμια επιβράδυνση.
«Μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι η Ρωσία δεν διαμορφώνει τις πολιτικές της βάσει των προβλημάτων των γειτόνων μας και των μεγαλύτερων χωρών με τις μεγαλύτερες οικονομίες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.
Πρόσθεσε δε ότι, η Μόσχα ακολουθεί μία πολιτική βασισμένη στις διμερείς σχέσεις και τα αμοιβαία συμφέροντα.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν επιβάλλει δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων ο ένας στις εισαγωγές του άλλου.  
Το καλοκαίρι του 2019, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping υποσχέθηκε στον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin ότι το Πεκίνο είναι «έτοιμο να συνεργαστεί» με τη Μόσχα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης