Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πολύ σύντομα η Εθνική ανακοινώνει την έναρξη της πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, με στόχο 800 εκατ. – CVC, Fairfax και Fosun οι ενδιαφερόμενοι

Πολύ σύντομα η Εθνική ανακοινώνει την έναρξη της πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, με στόχο 800 εκατ. – CVC, Fairfax και Fosun οι ενδιαφερόμενοι
Η διαγωνιστική διαδικασία για την Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να κρατήσει 6-8 μήνες και θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του 2020
Ξεκινάει λίαν συντόμως η διαδικασία πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.
Η διαδικασία του due diligence, των μη δεσμευτικών και των τελικών δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τον Απρίλιο ή Μάιο του 2020.
Η Εθνική Τράπεζα από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να συγκεντρώσει ένα ποσό μεταξύ 750-800 εκατ. ευρώ, τα οποία ωστόσο θα επηρεάσουν οριακά αρνητικά τα ίδια κεφάλαια.
Ενδιαφερόμενοι για την Εθνική Ασφαλιστική εμφανίζονται τέσσερα επενδυτικά σχήματα, με το CVC Group να βρίσκεται πρώτο στη λίστα προτεραιότητας και να ακολουθούν το καναδικό Fairfax και η κινεζική Fosun.
Υπάρχει και τέταρτο επενδυτικό fund και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι στην πορεία.
Το CVC έχει ισχυρή επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα έχοντας εξαγοράσει το Υγεία και το Metropolitan και ενδιαφέρεται πέρα από τη νοσοκομειακή κάλυψη να αποκτήσει και ασφαλιστικό βραχίονα στην Ελλάδα.
Το καναδικό fund Fairfax του Prem Watsa είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα καθώς είναι βασικός μέτοχος στη Eurobank με ποσοστό 33% αλλά και με 80% στη Eurolife.
Το βασικό αντικείμενο του Fairfax είναι ο ασφαλιστικός κλάδος οπότε εύλογα θα το ενδιέφερε η Εθνική Ασφαλιστική, ωστόσο επειδή ήδη κατέχει μια αξιόλογη και κερδοφόρο εταιρεία όπως είναι η Eurolife, με μέτοχο μειοψηφίας 20% στη Eurobank, εάν αποκτούσε την Εθνική Ασφαλιστική ίσως τεθούν θέματα ανταγωνισμού.
Εάν υποβάλει τελικώς το Fairfax δεσμευτική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική, δεν θα εμπλακεί στη διαδικασία η Eurolife.
Η κινεζική Fosun είναι γνωστή στην Ελλάδα για τις διάφορες δραστηριότητές της, για τη συμμετοχή της στο concept του Ελληνικού ενώ και στο παρελθόν στους αρχικούς διαγωνισμούς που είχαν υπάρξει για την Εθνική Ασφαλιστική είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Η διαγωνιστική διαδικασία για την Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να κρατήσει 6-8 μήνες και θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης