Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βουλγαρία: Σε εξέλιξη η υλοποίηση έργων ενεργειακής διασύνδεσης

tags :
Βουλγαρία: Σε εξέλιξη η υλοποίηση έργων ενεργειακής διασύνδεσης
Την έναρξη των εργασιών κατασκευής της επέκτασης, επί βουλγαρικού εδάφους, του αγωγού Turkish Stream εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας
Την έναρξη των εργασιών κατασκευής της επέκτασης, επί βουλγαρικού εδάφους, του αγωγού Turkish Stream, του αποκαλούμενου ανεπίσημα Balkan Stream, του αγωγού που θα ενώσει τα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας με τα σύνορα Βουλγαρίας - Σερβίας, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, B. Borisov.
Τις εργασίες κατασκευής του αγωγού υλοποιεί η κοινοπραξία Arkad και ο κ. Borisov υπογράμμισε ότι το έργο θα αποτελέσει επένδυση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων.
"Η πραγματική διαφοροποίηση στην προμήθεια φυσικού αερίου θα επιτευχεί στα Βαλκάνια και την Ουγγαρία, όταν ολοκληρωθεί ο διασυνδετήριος αγωγός με την Ελλάδα (IGB), στον οποίο η Βουλγαρία επενδύει 500 εκατομμύρια ευρώ", είπε ο κ. Μπορίσοφ, προσθέτοντας ότι το έργο του αποκαλούμενου Balkan Stream "θα επιτρέψει στη Βουλγαρία να καταστεί ένα σημαντικό κέντρο διανομής φυσικού αερίου".
Από την πλευρά της, η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, T. Petkova, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο ενεργειακό έργο είναι σημαντικό τόσο για τη Βουλγαρία, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. "Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλουμε να διατηρήσουμε τη στρατηγική θέση της Βουλγαρίας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης" ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζονται στη σχετική ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Ενέργειας.
Σύμφωνα με την κ. Petkova, το έργο είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου του κόμβου φυσικού αερίου στη Βαλκανική που έχει θέσει ως στόχο η Βουλγαρία. Το έργο του Balkan Stream θα επιτρέψει τη διαφοροποίηση των πηγών του φυσικού αερίου, όπως επίσης και των διαδρομών προμήθειάς του και, παράλληλα, θα βελτιώσει την ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, προσέθεσε η κ. Petkova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης