Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβενία: Σημαντικός εμπορικός εταίρος η Κίνα

tags :
Σλοβενία: Σημαντικός εμπορικός εταίρος η Κίνα
Η Κίνα αποτελεί έναν σημαντικό και ισχυρό εμπορικό εταίρο της Σλοβενίας,
Η Κίνα αποτελεί έναν σημαντικό και ισχυρό εμπορικό εταίρο της Σλοβενίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μ. Sarec, στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι η Σλοβενία επιθυμεί την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σλοβένος πρωθυπουργός, η Κίνα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμπορικές σχέσεις της Σλοβενίας με τις χώρες της Ασίας, αφού ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών σημείωσε αύξηση 12% το 2018, έναντι του προηγούμενου έτους. Η θετική αυτή εξέλιξη συνεχίζεται και στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, υπογράμμισε ο κ. Sarec.
Σλοβενικά προϊόντα όπως γάλα, μέλι, κονσερβοποιημένα ψάρια, πουλερικά, χοιρινό κρέας, φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν παρουσία στην κινεζική αγορά και στόχος είναι η ενίσχυσή της, προσέθεσε.
Επίσης, η Σλοβενία επιθυμεί να εντατικοποιήσει τη συνεργασία της με την Κίνα στους τομείς των μεταφορών, της εφοδιαστικής αλυσίδας, του τουρισμού, της βιομηχανίας τροφίμων, της διαχείρισης αποβλήτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σ' αυτό το πλαίσιο -επισήμανε ο Σλοβένος πρωθυπουργός- το καλύτερο που μπορεί να κάνει η Σλοβενία είναι να κατασκευάσει νέα σιδηροδρομική γραμμή από το λιμάνι του Κόπερ, προκειμένου να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική και, παράλληλα, να επιτρέψει τη μεταφόρτωση μεγαλύτερου όγκου φορτίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης