Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις με το βλέμμα σε επιλεγμένες μετοχές λόγω ανακοινώσεων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις με το βλέμμα σε επιλεγμένες μετοχές λόγω ανακοινώσεων
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες το άνοιγμα λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών αλλά και με τους αναλυτές να περιμένουν μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση. Ξεκίνησε να διαπραγματεύεται και το εταιρικό ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής. Τα ελληνικά ομόλογα σε ιστορικά χαμηλά δίνουν πάντως χώρο για βελτίωση αποτιμήσεων.

Στις τράπεζες έχουμε μικρές απώλειες με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Δεν ξεχωρίζουν μετοχές στο ξεκίνημα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στον ΟΤΕ τα βλέμματα και την Ιντραλότ οι οποίοι θέλουν να πάρουν άδεια για διαδικτυακό στοίχημα. Η Ιντραλότ επίσης λόγω πώλησης συμμετοχής είναι στο επίκεντρο.

Ανοίγει η αγορά μάλλον στο στοίχημα και πολλές εταιρείες ίσως θελήσουν να αναπτύξουν δραστηριότητες. Ήδη έχουν ακουστεί και κάποια ονόματα από μικρότερες εταιρείες. Ο ΟΤΕ πάντως θα είναι αλλιώς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Έχουμε ξαναγράψει πως η νέα διοίκηση δείχνει σημάδια τα οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλουμε μία επιτροπή που να παρακολουθεί από κοντά τα όσα γράφονται και λέγονται και να φροντίζει για την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

ΕΥΔΑΠ: Μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο όμως κατά 90% θα καλυφθεί από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι από ίδια κεφάλαια. Επιπλέον προχωράει και η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για τα νερά. Άντε επιτέλους…

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Πούλησε το ποσοστό που είχε στη Gamenet έναντι 75 εκατ. ευρώ. Συνεχίζονται οι προσπάθειες να συγκρατηθεί και να περιοριστεί η υψηλή μόχλευση που έχει ο όμιλος. Την ίδια ώρα συζητάει με τον ΟΤΕ για απόκτηση άδειας για διαδικτυακό στοίχημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλύτερη η εικόνα στις τελευταίες συνεδριάσεις και διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,82 ευρώ. Θέλουμε βέβαια καλύτερη πορεία και περαιτέρω άνοδο για να βελτιωθεί και η διαγραμματική του εικόνα.

LAMDA: Στα 7,17 ευρώ η μετοχή και το ενδιαφέρον για είσοδο στο project του Ελληνικού είναι μεγάλο. Μένει να δούμε πόσο θα είναι το discount για την αύξηση κεφαλαίου. Η αύξηση είναι μεγάλη και ίσως κάποιες πιέσεις σε επιμέρους μετοχές να σχετίζεται με άντληση ρευστότητας από εγχώριους θεσμικούς λόγω της αύξησης.

QUEST: Διερευνητικές επαφές με τη ΓΕΔ! Η ΓΕΔ δεν έχει δημοσιεύσει εξάμηνο και σύμφωνα με τα ετήσια του 2018 έχει συνολικές υποχρεώσεις 51,8 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 25,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 27,8 εκατ. ευρώ από 33,6 εκατ. ευρώ με ζημιές 5,4 εκατ. ευρώ από ζημιές 3,3 εκατ. ευρώ.

Η είσοδος στις λευκές συσκευές πάντως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σημειώνουμε πως πρόσφατα μπήκε στο χώρο και η Πλαίσιο.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Βιάστηκαν κάποιοι να μιλήσουν για τα αποτελέσματα εξαμήνου και να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ εταιρειών η οποία δεν είναι τα ανάλογα χαρακτηριστικά. Εδώ έχουμε μία εταιρεία που εξαγόρασε μία άλλη η οποία δραστηριοποιείται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Η εταιρεία δεν είχε την απαραίτητη οργάνωση και η διοίκηση της Μοτοδυναμικής έκανε αγώνα δρόμου για να αγοράσει νέο στόλο αυτοκινήτων και να τρέξει τη νέα εταιρεία ώστε να μη χαθεί η τουριστική σεζόν. Το εννεάμηνο έδειξε ότι γύρισε το αρνητικό αποτέλεσμα. Τα βασικά σημεία μετά και το χθεσινό +10% δίνουν EV/Ebitda 7 φορές.

Για εμάς το κρίσιμο τώρα είναι πως θα κινηθεί το τελευταίο τρίμηνο που δεν έχει τον τουρισμό και κυρίως η επόμενη χρονιά, όπου η διοίκηση θα έχει το χρόνο και την εμπειρία να τρέξει καλύτερα την επιχείρηση. Το EBITDA στο εννεάμηνο ήταν δυνατό και ο καθαρός δανεισμός σε καλά επίπεδα. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές λόγω αγοράς αυτοκινήτων ήταν αρνητικές και μάλιστα μεγάλες.

ΝΑΚΑΣ: Η χρήση που δημοσίευσε και η οποία έληξε στις 30/6/19 έδειξε καθαρό δανεισμό 1,4 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 19,2 εκατ. ευρώ με αποτίμηση 13 εκατ. ευρώ. Θα δοθεί μέρισμα 0,085 ευρώ ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν στα 21,6 εκατ. ευρώ από 21,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στις 740 χιλ. ευρώ από 711 χιλ. ευρώ. Δεν έχουμε growth αλλά υπάρχει σημαντική ακίνητη περιουσία. Τα ακίνητα καλύπτουν την αποτίμηση, δίνοντας δώρο την επιχειρηματική δραστηριότητα, τα αποθέματα, τις απαιτήσεις κτλ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί, κυρίως μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ και για τα κέρδη της εταιρείας αναμένεται μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Καθαρή και νοικοκυρεμένη εταιρεία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης