Οι εκροές κεφαλαίων από τη Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια ανήλθαν στο 1 τρισ. δολάρια

Οι εκροές κεφαλαίων από τη Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια ανήλθαν στο 1 τρισ. δολάρια
Οι εκροές κεφαλαίων από τη Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια ανήλθαν στο 1 τρισεκατομμύρια δολάρια
Οι εκροές κεφαλαίων από τη Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια ανήλθαν στο 1 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ γενικά από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης οι εκροές κεφαλαίων κατά την ίδια περίοδο έφθασαν τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο υπουργός για ζητήματα ολοκλήρωσης και μακροοικονομικής πολιτικής της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής S. Glazev κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο οικονομικό φόρουμ Ρωσία- Αφρική που πραγματοποιείται στο Σότσι.
Ο Glazev διευκρίνισε ότι στις τεράστιες αυτές εκροές κεφαλαίων από τη Ρωσία συνέβαλλε η μακροοικονομική πολιτική την οποία συνέστηνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Κατά την άποψη του Glazev, απώλειες υπέστη και η Αφρική η οποία υιοθετούσε τις συμβουλές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Φυσικά την Αφρική την εκμεταλλεύονταν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ εμείς σ΄αυτό το χρηματιικο-οικονομικό περιβάλλον ζούμε μόλις 30 χρόνια.
Ωστόσο η εντατική εκμετάλλευση του δυναμικού της οικονομίας στην μετασοβιετική εποχή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή από την εντατική οικονομική εκμέτάλλευση της Αφρικής» πρόσθεσε ο Glazev
Για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, είπε ο Glazev, «πρέπει να στηριχθούμε στους δικούς βασικούς τομείς της οικονομίας, στο υπέδαφος μας και στις υποδομές.
Δεύτερον, να έχουμε στρατηγικά πλάνα ανάπτυξης και τρίτον να έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτούμε τη δική μας ανάπτυξη».
Ο Glazev πρότεινε στις χώρες της Αφρικής να εξετάσουν από κοινού με την Ευρωασιατική Ένωση (EAEU) το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας νέα χρηματο-οικονομικής δομής, η οποία θα είχε ως στόχο την ανάπτυξη των διάφορων τομέων της οικονομίας.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS