Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία ανησυχούν οι CFOs σε Ασία και Ειρηνικό

JP Morgan: Για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία ανησυχούν οι CFOs σε Ασία και Ειρηνικό
Περίπου το 30% των CFOs σε 130 εταιρείες προειδοποιούν ότι το ενδεχόμενο ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις επιχειρήσεις
Η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας και οι επιπτώσεις της εμπορικής διαμάχης, αποτελούν τις κορυφαίες ανησυχίες των στελεχών στις κορυφαίες επιχειρήσεις της Ασίας και του Ειρηνικού σε ορίζοντα 120 μηνών, σύμφωνα να με έρευνα της JP Morgan.
Περίπου το 30% των οικονομικών διευθυντών (CFOs) σε 130 εταιρείες προειδοποιούν ότι το ενδεχόμενο ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα, το 27% ανησυχεί και για τις επιπτώσεις των εμπορικών δασμών.
Το 24% ανησυχεί για την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές, το 10% για τις κυβερνοεπιθέσεις και το 9% για το Brexit και το μέλλον της Ευρωζώνης.
«Οι ανησυχίες για την επίδραση των κινδύνων στο παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον βρίσκονται στο μυαλό των κορυφαίων CFOs», σημειώνει ο Oliver Brinkmann, επικεφαλής εταιρικής τραπεζικής της JP Morgan για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.
Η JP Morgan δεν αναμένει ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά το παγκόσμιο ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα επιβραδυνθεί τα επόμενα τρίμηνα.
Η ανάπτυξη αναμένεται ότι θα «τρέξει» με ρυθμό 2,7% το 2019, πριν επιβραδυνθεί στο 2,5% το 2020.
Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι πιθανότητες μιας νέας ύφεσης είναι «άβολα υψηλές» σε ορίζοντα 12-18 μηνών, παρά τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να την αποτρέψουν.
Το ΔΝΤ πρόσφατα προχώρησε στην υποβάθμιση του outlook για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019 και το 2020, ενώ προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη στις κύριες οικονομίες της Ασίας θα επιβραδυνθεί με ρυθμό μεγαλύτερο των εκτιμήσεων.
Ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει επηρεάσει αρνητικά τις διεθνείς αγορές και έχει δημιουργήσει μεγάλη αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις.
Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε πρόσφατα στις διαπραγματεύσεις, οι δασμοί παραμένουν.
Την ίδια ώρα, το αδιέξοδο για το Brexit παραμένει και η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης