Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η πώληση της Gamenet από την Intralot βελτιώνει τη μόχλευση – Τι σημειώνει η Optima

tags :
Η πώληση της Gamenet από την Intralot βελτιώνει τη μόχλευση – Τι σημειώνει η Optima
Η Intralot θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω τη μόχλευσή της αγοράζοντας τα ομόλογά της τα οποία διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλές τιμές
Η πώληση του 20% της Gamenet από την Intralot προς 75 εκατ. ευρώ κρίνεται θετική από τους αναλυτές, οι οποίοι σημειώνουν ότι θα βοηθήσει στην απομόχλευση του ομίλου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Optima, θα γράψει ζημιά 2 εκατ. ευρώ καθώς είναι αποτιμημένη στα βιβλία της εισηγμένης στα 77 εκατ. ευρώ, ενώ θα χάσει και το ετήσιο μέρισμα ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ από το 2020 (για το 2019 έχει λάβει 3,9 εκατ. ευρώ).
Η ΑΧΕ σημειώνει πως δεν θα υπάρξει επίδραση στα ενοποιημένα EBITDA ή στον κύκλο εργασιών αφού η Gamenet ενοποιείται με την μέθοδο της καθαρής θέσης.
Η κίνηση είναι σύμφωνη με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της διοίκησης για πώληση μη βασικών δραστηριοτήτων και μαζί με την πώληση των Ελληνικών Λαχείων βελτιώνει την ταμειακή της θέση και μειώνει τη σχέση EV/EBITDA η οποία αναμένεται στις 5,3 φορές για το 2020.
Η Optima σημειώνει πως ο καθαρός δανεισμός αναμένεται στα 560 εκατ. ευρώ το 2019 αλλά η Intralot θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω τη μόχλευσή της αγοράζοντας τα ομόλογά της τα οποία διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλές τιμές, χρησιμοποιώντας μέρος του τιμήματος από την πώληση.
Η ΑΧΕ καλωσορίζει την κίνηση της διοίκησης ενώ από την πιθανή είσοδο στην Ελληνική αγορά στοιχήματος μαζί με τον ΟΤΕ αναφέρει πως πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα επενδυτική ευκαιρία.
Σημειώνεται πάντως πως διατηρεί την επιφυλακτική της στάση για τη μετοχή.
Η μετοχή από την αρχή του έτους υποχωρεί οριακά κατά 0,12%, ενώ χθες μετά τις ανακοινώσεις υποχώρησε 4,93%, αλλά είχε ενισχυθεί στις 22/10 κατά 8,95% και στις 21/10 κατά 8,41%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης