Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Credit netative για τις τράπεζες της Χιλής η αβεβαιότητα εν μέσω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

tags :
Moody’s: Credit netative για τις τράπεζες της Χιλής η αβεβαιότητα εν μέσω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Moody’s: Η αβεβαιότητα εν μέσω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της Χιλής είναι credit netative για τις τράπεζες
Συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση οι διαδηλώσεις στη Χιλή, παρά τις εξαγγελίες του προέδρου Piñera για φοροελαφρύνσεις και μειώσεις τιμών στα βασικά αγαθά.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, με  κεντρικό θέμα διαμαρτυρίας τις κοινωνικές ανισότητες.
Οι αναταραχές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις 18 Οκτωβρίου και έχουν στοιχίσει τη ζωή περίπου 18 ατόμων, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Κονσεψιόν.
Καταγράφηκαν επίσης βίαια περιστατικά.
Δύο πολυκαταστήματα έγιναν στόχος εμπρηστικών επιθέσεων στην Αντοφαγκάστα (βόρεια), λεηλασίες συνέβησαν στο Βαλπαραΐσο και σε ξενοδοχεία.
Εργατικά συνδικάτα κάλεσαν σε 48ωρη απεργία για να πιέσουν την κυβέρνηση του Piñera να δώσει εντολή να αποσυρθεί ο στρατός από τους δρόμους και να αρχίσει διάλογο με κοινωνικές οργανώσεις για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Όπως αναφέρει σε report του o οίκος αξιολόγησης Moody’s η συνεχιζόμενη διακοπή του δημόσιου είναι credit negative για τις τράπεζες της Χιλής.
Επιπλέον, μόνο το 40% των καταστημάτων ήταν ανοιχτά την Τρίτη (23/10), οι περισσότερες τράπεζες στη Χιλή βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτρονική τραπεζική για την αλληλεπίδρασή τους με τους πελάτες, και σχεδόν τα εσωτερικά συστήματα δεν επηρεάζονται από τις πολιτικές αναταραχές.
Σε μια χώρα καλά προετοιμασμένη για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται κυρίως σεισμοί και ακραίες καιρικές συνθήκες, τα σχέδια έκτακτης ανάγκης πραγματοποιήθηκαν αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθώς εντάθηκαν οι διαμαρτυρίες.
Ως εκ τούτου, οι περισσότερες υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής και εσωτερικές λειτουργίες δεν επηρεάζονται, επωφελούμενες από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της χώρας.
Τα συστήματα πληρωμών, τα οποία ελέγχονται από τη Transbank AE, συνεχίζουν να λειτουργούν παρά τις ταραχές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Felipe Larraín.
Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, κυρίως στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και την κερδοφορία των τραπεζών, θα προκύψουν από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις.
Οι εκτιμήσεις της Moody’s για την οικονομική ανάπτυξη της Χιλής έχουν ήδη αναθεωρηθεί στο 2,9%, από 3,6% για το 2019, αντανακλώντας τις αρνητικές επιπτώσεις του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης