Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο 95% η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων από τη Fed στις 30/10

Goldman Sachs: Στο 95% η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων από τη Fed στις 30/10
Μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αναμένει η Goldman Sachs
Η Federal Reserve θα προβεί σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων μέσα στην επόμενη εβδομάδα κατά τη συνεδρίασής στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά παράλληλα θα προχωρήσει σε ένα ζεύγος προσαρμογής της φρασεολογίας της με στόχο τη σηματοδότηση του τέλους ενός κύκλου νομισματικής χαλάρωσης, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα εγκρίνει μείωση κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της στις 29 και 30 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα η κλίμακα διακύμανσης να διαμορφωθεί στο 1,5% έως 1,75%.
Παράλληλα οι οικονομολόγοι του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου εκτιμούν ότι η Fed θα αλλάξει ελαφρώς και τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωσή της, φροντίζοντας να αφήσουν να εννοηθεί ότι η νέα –τρίτη διαδοχική εντός του 2019- μείωση αποτελεί όντως μία «προσαρμογή στο μέσο του οικονομικού κύκλου», όπως άλλωστε υποστήριξε ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell τον Ιούλιο 2019.
«Όλα δείχνουν ότι η σχετική αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, μετά το ζενίθ της σύγκρουσης στα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν φαίνεται να αποτρέπει τη Fed από τη διάθεση να προχωρήσει σε μία συνολική μείωση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης», τονίζει ο Spencer Hill, αναλυτής της Goldman Sachs.
Παράλληλα ο Spencer θεωρεί ότι θα υπάρξουν και επιπλέον αλλαγές στον τρόπο γραφής της ανακοίνωσης, προκειμένου η Fed να στείλει πιο σαφή μηνύματα στις αγορές για τις μελλοντικές της προθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης