Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Θετικά οικονομικά μέτρα και τεχνική εικόνα, αλλά έλλειψη momentum

tags :
Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Θετικά οικονομικά μέτρα και τεχνική εικόνα, αλλά έλλειψη momentum
Παρά την θετική τεχνικά εικόνα των τραπεζικών μετοχών, η αγορά παρουσιάζει εικόνα κόπωσης και έλλειψης momentum, για λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν εύκολα
Η Ελληνική κεφαλαιαγορά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο αδυναμίας και χαμηλών όγκων, σε αντιδιαστολή με την αγορά κρατικών ομολόγων, που γράφουν νέα ιστορικά χαμηλά αποδόσεων.
Πάρα το γεγονός ότι οι τραπεζικές μετοχές έχουν διασπάσει σημαντικά τεχνικά επίπεδα και δημιουργούν προσδοκίες για υψηλότερες αποτιμήσεις, η εικόνα της αγοράς για αυτούς που την παρακολουθούν 6 ώρες, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις..
Παρά τα σχεδόν καθημερινά θετικά μέτρα της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας και τις αναβαθμίσεις διαφόρων ξένων οίκων, αυτό δεν μεταφράζεται σε αύξηση όγκων και ενίσχυση του θετικού momentum στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Η προσπάθεια διάσπασης της ζώνης 875-880 μονάδων, αδυνατεί προς το παρόν να το επιτύχει.
Στην Ελληνική αγορά κρατικών ομολόγων συνεχίζεται το ενδιαφέρον φαινόμενο αποκλιμάκωσης των αποδόσεων σε νέα ιστορικά χαμηλά χωρίς αντίστοιχα να μειώνεται έστω και στο ελάχιστό το Δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, που αισίως ανέρχεται στα 356,5 δισεκατομμύρια ευρώ (στοιχεία ΟΔΔΗΧ 30/4/19).
Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να εκμεταλλευτούμε προς ίδιον Εθνικό όφελος «το ανορθολογικό πανηγύρι» πριν τελειώσει άδοξα.
Στο Γενικό Δείκτη, τα επόμενα σημεία στήριξης οριοθετούνται στις 863, 854 (ΚΜΟ expo 50ημ), 830, 810 και 803 (ΚΜΟ expo 200 ημ.)μονάδες.
Ο Δείκτης θα πρέπει να διασπάσει έγκυρα την ζώνη 875-880 μονάδων, για να ενισχύσει την ανοδική του δυναμική και να οριοθετήσει υψηλότερους στόχους στα επίπεδα των 883,891 και 900 μονάδων.
Αντίστοιχα για τον FTSE25 οι κοντινές στηρίξεις εντοπίζονται στις 2130 (ΚΜΟ expo 25ημ),2102 2080 και 2065 μονάδες.
Οι επόμενες κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 2185 και 2200 μονάδες, αλλά θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστεί το εμπόδιο των 2175 μονάδων.
Συμπερασματικά παρά την θετική τεχνικά εικόνα των τραπεζικών μετοχών, η αγορά παρουσιάζει εικόνα κόπωσης και έλλειψης momentum, για λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν εύκολα, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αδιαφορώντας για τους πολλούς γεωπολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους.
Η προσέγγιση των οριοθετημένων στόχων της εξελισσόμενης αντίδρασης καλό θα είναι να συνοδεύονται από μερική εξασφάλιση κερδών, σε συνεργασία με τους επενδυτικούς μας σύμβουλους.
Συνεχίζουμε να παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι για μετοχές με καλά θεμελιώδη στοιχεία, υψηλές μερισματικές αποδόσεις και εξωστρέφεια.
Ψάχνουμε όμως επειγόντως την απάντηση στο ερώτημα που θέτει η γνωστή λαϊκή παροιμία, «Με τον Ήλιο τα μπάζω, με τον Ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε»…

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor Mc Banking & Finance
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης