Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Λίγο χαμηλότερα με ανύπαρκτο τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Λίγο χαμηλότερα με ανύπαρκτο τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Με χαμηλό μα πολύ χαμηλό όγκο και μέτριες απώλειες το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Η στάση αναμονής των επενδυτών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη λόγω της σημερινής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Η αγορά φαίνεται να έχει προεξοφλήσει μία αναβάθμιση μίας βαθμίδας από την S&P. Τεχνικά φαίνεται μία δυσκολία να ξεπεράσει τις 875 μονάδες ο γενικός δείκτης και να κινηθεί προς τα προηγούμενα υψηλά έτους.

Υψηλά πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την απάτη της Folli Follie. Το θέμα έχει καθυστερήσει και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο ΧΑ. Η αξιοπιστία της αγοράς πρέπει να κερδηθεί ξανά και να δείξουν οι αρμόδιες αρχές ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

LAMDA: Θα συνεχίσει να επηρεάζει την αγορά λόγω της αύξησης κεφαλαίου. Η άντληση ρευστότητας μέσω πώλησης άλλων μετοχών από χαρτοφυλάκια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης ξεκίνησε με απώλειες 1%. Οι περισσότερες συστημικές με χαμηλό όγκο βρίσκονται να χάνουν ανάλογα ποσοστά με αυτό του δείκτη.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Έχει κάνει μία καλή διόρθωση η μετοχή και πατάει πλέον σε στήριξη. Γι΄ αυτό χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις και όχι βιαστικές καθώς δεν έχουν χαθεί οι ευκαιρίες. Η αποτίμηση από τότε που η στήλη έγραψε για κατοχύρωση κερδών έχει υποχωρήσει κατά 10 εκατ. ευρώ.

Φθηνή η μετοχή σε όρους p/e αλλά όσοι αγοράζουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ουσιαστικά αγοράζουν μία επενδυτική εταιρεία (αυτό δείχνουν τα κέρδη από τις συμμετοχές της) και επομένως θα πρέπει να περιμένουν περαιτέρω βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος αλλά και της αγοράς ομολόγων.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο πρόσφατο παρελθόν για τις «μάχες» που θεωρούσαμε ότι έδιναν αγοραστές και πωλητές στα επίπεδα 2,40-2,60 ευρώ. Εκτίμησή μας ήταν ότι οι πωλητές δεν ήθελαν να πάει υψηλότερα η μετοχή και ουσιαστικά έγινε κάποια διανομή μετοχών.

Τώρα βλέπουμε τη μετοχή να γυρίζει προς τα 2,10 ευρώ. Ίσως δούμε και λίγο χαμηλότερα επίπεδα αν βοηθήσει το κλίμα τους πωλητές που θα θέλουν προφανώς να πάρουν πίσω τις μετοχές που έδωσαν.

ΙΑΣΩ: Έχουν γίνει μεγάλες αγορές από τους insiders. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. αγόρασε εξωχρηματιστηριακά στις 23/10 συνολικά 305 χιλ. μετοχές και ο διευθύνων σύμβουλος 142 χιλ. μετοχές την ίδια μέρα επίσης εξωχρηματιστηριακά. Καλές αγορές έχουν γίνει και λίγες συνεδριάσεις νωρίτερα. Με χαμηλό όγκο συναλλαγών βρέθηκε στο -6% αλλά ήδη οι αγοραστές έχουν βγει υψηλότερα.

FOLLI FOLLIE: Πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ στον Chiu Chuen Law, Διευθυντή και μέλος ΔΣ σε θυγατρικές εταιρείες και 2,5 εκα.τ ευρώ στον Γ.Κουτσολιούτσο για χειραγώγηση αγοράς. Άλλες 500 χιλ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία.

ΚΡΕΚΑ: Ξανά στο limit up μεγάλη εντολή αγοράς για τα δεδομένα της μετοχής. Χθες έκανε πράξη στο limit up αλλά έκλεισε αμετάβλητη λόγω του τρόπου με τον οποίο βγαίνει το κλείσιμο στο ΧΑ.

CPI: Υψηλότερα ξανά η μετοχή και στα 0,4120 ευρώ με όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 4 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Γίνεται μάζεμα κάτω από τα 0,24 ευρώ ενώ συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια όταν η μετοχή προσπαθεί να κινηθεί πάνω από τα 0,24 ευρώ. Υπομονή και τοποθετήσεις στα χαμηλά.

MODA BAGNO: Βγαίνουν κάποιες πωλήσεις κοντά στα 0,50 ευρώ. Με την αγορά να μη δείχνει διαθέσεις για σημαντική άνοδο, ίσως δούμε καλύτερα λίγο επίπεδα για επανατοποθετήσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης