Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο κατάφερε και έκλεισε με μικρές απώλειες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο κατάφερε και έκλεισε με μικρές απώλειες
ΑΓΟΡΑ: Ωραίο το μάζεμα ειδικά από το δεύτερο μισό και μετά. Από απώλειες 1,12% έκλεισε με 0,19% μόλις. Χαμηλός ο τζίρος αλλά η δουλειά έγινε και η αγορά παρέμεινε κοντά στις 875 μονάδες. Οι τεχνικοί αναλυτές περιμένουν ανοδική κίνηση καθώς η συσσώρευση δείχνει εκτόνωση προς τα πάνω. Ίδωμεν…

Ωραία κίνηση από Μυτιληναίο, ΑΔΜΗΕ, ενώ μάζεψαν και τις απώλειες οι τράπεζες με την Πειραιώς και την Εθνική να κλείνουν με άνοδο την Alpha αμετάβλητη και τη Eurobank με οριακές απώλειες. Η Coca Cola υστέρησε και έχει κάνει καλή διόρθωση από τα υψηλά της (αν αφαιρεθούν και οι επιστροφές στους μετόχους).

BETA ΑΧΕΠΕΥ: Με το βλέμμα στην αποψινή ανακοίνωση της S&P κινήθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα έχοντας στο προσκήνιο τον τραπεζικό κλάδο. Οι επενδυτές προεξόφλησαν κάτι καλύτερο από την τρέχουσα αξιολόγηση «Β+» αναμένοντας την πρώτη μετεκλογική αναβάθμιση της χώρας.

Οι μετοχές πλέον των τριών συστημικών τραπεζών έχουν αποκτήσει ορατή επαφή με τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015 υποστηριζόμενες από την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του σχεδίου μείωσης των προβληματικών δανείων αλλά και από την συνεχή μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας το οποίο κινείται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε όλες τις διάρκειες λήξης.

Τεχνικά τα βραχυπρόθεσμα δεδομένα παραμένουν υποστηρικτικά για τον Γενικό Δείκτη καθώς τόσο ο MACD όσο και οι κινητοί μέσοι των 30 και 50 ημερών παραμένουν αγορασμένοι με ανερχόμενη πλέον κλίση. Η στάση του Δείκτη στις 870 μονάδες είναι μάλλον αναμενόμενη καθώς αποτελεί ένα οριζόντιο επίπεδο αναμονής μετά τον Ιούλιο όπου η Αγορά δοκίμασε ανεπιτυχώς ως τώρα χωρίς τζίρο να διαφύγει.

ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ (ΙΙ): Η συνθήκη αυτή φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ικανοποιείται καθώς η μέση συναλλακτική δραστηριότητα βελτιώνεται αισθητά χωρίς αυτό να δημιουργεί κλυδωνισμούς ή ακραία φαινόμενα μεταβλητότητας. Ευθυγραμμισμένοι με την προοπτική μιας ανοδικής διαφυγής είναι και οι ταλαντωτές οι οποίοι δίνουν ένα ικανοποιητικό ανοδικό περιθώριο πριν εισέλθουν σε υπερτιμημένες ζώνες.

Επομένως οι πιθανότητες παραμένουν πλειοψηφικά υπέρ των αγοραστών με στόχο τις 900 μονάδες όπου θα δοκιμαστούν οι κυριότερες αντιστάσεις της Αγοράς. Σύμμαχος των αγοραστών είναι η πολύμηνη παραμονή σε ένα σχετικά σφιχτό εύρος τιμών που εκτός από το «χώνεμα» των τιμών έδεσε το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη περιορίζοντας τα απόνερα της κατοχύρωσης κερδών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ακόμα και αν δεν πιαστούν ακριβώς οι στόχοι των αναλυτών ή και της διοίκησης όπως αναφέρουν κάποια reports η μετοχή παραμένει φθηνή και ίσως από τις φθηνότερες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη και τις προκλήσεις που υπάρχουν σε κάποιους από τους κλάδους που δραστηριοποιείται, τα αποτελέσματα αξίζουν κάποιας προσοχής από τους επενδυτές.

ΑΔΜΗΕ: Με πωλητές το κλείσιμο αλλά και στα υψηλά ημέρας και στα 2,14 ευρώ. Δυσκολεύεται η μετοχή να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχει λίγο πιο πάνω. Επομένως δεν χρειάζεται κυνήγι.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπάρχει ακόμα προσφορά και οι αγοραστές τη μαζεύουν προσεκτικά.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Αντίδραση από τη μετοχή με καλό όγκο συναλλαγών. Στα 0,4530 ευρώ και στο +7,09% με 736 χιλ. τεμάχια.

BYTE: Βγαίνουν χαρτιά και με βάση τα στοιχεία που έχουμε στο τρίτο τρίμηνο οι θεσμικοί πούλησαν αρκετά και συνέβαλαν στην πτώση της μετοχής από τα υψηλά της. Στα 0,96 ευρώ με απώλειες 3,03% και όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Έχει μειώσει όγκους και δεν βγαίνει προσφορά. Βέβαια δεν υπάρχει και ζήτηση ώστε να αλλάξει επίπεδο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η προσφορά που είχε βγει πριν από μερικές εβδομάδες οφείλεται σε ρευστοποίηση θέσης 200 χιλ. τεμαχίων από θεσμικό επενδυτή. Αυτή η πώληση πίεσε τη μετοχή.

Τη Δευτέρα το ΧΑ είναι κλειστό.
Καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης