Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Coldwell Banker: Ο πλούτος των 68 τρισ. δολ. των «millennials» θα μειωθεί κατά ένα τρίτο στην επόμενη οικονομική κρίση

tags :
Coldwell Banker: Ο πλούτος των 68 τρισ. δολ. των «millennials» θα μειωθεί κατά ένα τρίτο στην επόμενη οικονομική κρίση
Coldwell Banker: Ο πλούτος των 68 τρισ. δολ. των «millennials» θα μειωθεί κατά ένα τρίτο στην επόμενη οικονομική κρίση
Μια νέα έκθεση που δημοσιεύεται από την Coldwell Banker Real Estate LLC και την Coldwell Banker Global Luxury αναφέρει λεπτομερώς πώς έχει ξεκινήσει η «Μεγάλη Μεταβίβαση Πλούτου» της δεκαετίας του 2020, η οποία είναι μια περίοδος που ο πλούτος των «baby boomers» (παιδιά της μεταπολεμικής γενιάς) μεταφέρεται στους απογόνους τους, τους «millennial» ( η γενιά, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000).
Η έκθεση με τίτλο «A Look at Wealth 2019: Millennial Millionaires», σημειώνει πως οι 618.000 «millennial» εκατομμυριούχοι αναμένεται να αυξηθούν σε μέγεθος μέχρι το 2030.
Περίπου το 93% των «millennial» (575.000) έχει περιουσία ήδη από 1 εκατομμύριο έως 2,5 εκατομμύρια δολάρια.
Τις επόμενες δεκαετίες, περίπου 68 τρισεκατομμύρια δολάρια πλούτου αναμένεται να περάσουν από τους «baby boomers» στους «millennial».
«Η διαφορά μεταξύ των εκατομμυριούχων των αρχών της δεκαετίας του 1980 και αυτών που δημιουργούνται σήμερα είναι ότι πολλοί από αυτούς κληρονομούν ακόμη περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από τους γονείς τους, που θεωρούνται η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία», δήλωσαν οι ερευνητές της Coldwell Banker.
Ενώ οι «baby boomers» είναι πολύ πλούσιοι, πρέπει να σημειωθεί ότι ο λόγος πίσω από το τεράστιο πλούτο τους οφείλεται εν μέρει στο μεγάλο πείραμα της Federal Reserve να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.
Η μείωση των επιτοκίων και η επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης (πιο πρόσφατα) δημιούργησαν τις πιο σημαντικές φούσκες περιουσιακών στοιχείων (ομόλογα, μετοχές, ακίνητα) που έχουν καταγραφεί ποτέ.
Οι σύγχρονες οικονομικές αναπτύξεις οδηγούνται από τους κύκλους άνθησης και αποτυχίας.
Η επόμενη κατάρρευση μιας φούσκας περιουσιακών στοιχείων σε ομόλογα, μετοχές και ακίνητα θα δημιουργήσει κοσμικό αποπληθωρισμό που θα αναπροσαρμόσει τις αποτιμήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι το ποσό των 68 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πλούτου που εκτιμά η Coldwell Banker θα μπορούσε να μειωθεί στο ήμισυ, ή ίσως να μειωθεί κατά τουλάχιστον στο ένα τρίτο στην επόμενη οικονομική κρίση.
Εάν συμβεί  κάτι τέτοιο, αυτό αναμφισβήτητα θα μειώσει το συνολικό ποσό των πιθανών χιλιάδων εκατομμυριούχων τα επόμενα χρόνια.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης