Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Δηλώσεις Καράογλου, Τζιτζικώστα, Ζερβού

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Δηλώσεις Καράογλου, Τζιτζικώστα, Ζερβού
"Με σεβασμό και προσήλωση στις αρχές και αξίες του έθνους προχωρούμε μπροστά έχοντας ως οδοδείκτη τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας", ανέφερε ο Θ. Καράογλου
Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την αυριανή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή, που έγινε παρουσία πλήθος κόσμου.
Οι μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων  της Θεσσαλονίκης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, που είχε στηθεί στο ύψος της Αριστοτέλους.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί από τη Διαγώνιο και ολοκληρώθηκε στην οδό Ιωνος Δραγούμη.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η λεβεντιά με την οποία παρέλασαν σήμερα τα παιδιά μας και η περηφάνια με την οποία κρατούσαν τις σημαίες της πατρίδος μας γεμίζουν αισθήματα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης για την πορεία του έθνους.
Με σεβασμό και προσήλωση στις αρχές και αξίες του έθνους προχωρούμε μπροστά έχοντας ως οδοδείκτη τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας».
 «Είδαμε τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν ψηλά και μάλιστα να τις κρατούν οι άριστοι, όχι οι τυχεροί», ανέφερε από την πλευρά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας πως «είδαμε τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας να συμμετέχουν σε μια εξαιρετική παρέλαση.
Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τους νέους αυτούς ανθρώπους να μείνουν στην Ελλάδα, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν εδώ στον τόπο τους. Και σε όσους νέους έφυγαν να τους δώσουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουν πίσω».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, δήλωσε ότι «ανάμεσα στη γιορτή της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, της 26ης Οκτωβρίου και της γιορτής του έπους του 1940 απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό, η χώρα μας γιορτάζει τη σημαία.
Η σημαία συμπυκνώνει όλες αυτές τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι πρόγονοι μας.
Είναι εξαιρετικά σημαντικά να τιμά η νεολαία τη σημαία».
Το παρών στην εξέδρα των επισήμων για τη μαθητική παρέλαση έδωσε και ο ευρωβουλευτής, Στ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως «είναι μια ιδιαίτερη μέρα σήμερα για μένα, εδώ υπερήφανα από τη Θεσσαλονίκη.
Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που παρέλασα κι εγώ ως 15χρονος σημαιοφόρος.
Η νέα γενιά δηλώνει εδώ δυνατά τον ελληνισμό μας και τις αξίες μας.
Και το κράτος μας έχει υποχρέωση αυτή την Ελλάδα, τις ψυχές των νέων μαθητών, να τις καλλιεργεί περισσότερο».
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, εκπροσωπώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετέφερε τη στήριξη του προέδρου του κόμματος, Α. Τσίπρα, προς τους νέους και τις νέες που παρέλασαν στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «σ’ αυτά τα παιδιά οφείλουμε κάποιες απαντήσεις και θα τις δώσουμε προγραμματικά και πολιτικά.
Για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, για το πώς θα μπορέσουν να κατακτήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης