Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φραγκογιάννης: Σημαντικές επενδύσεις θα γίνουν στη χώρα στους επόμενους 2-3 μήνες

Φραγκογιάννης: Σημαντικές επενδύσεις θα γίνουν στη χώρα στους επόμενους 2-3 μήνες
"Yπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα", ανέφερε ο Κ. Φραγκογιάννης
Τη βεβαιότητά του ότι «στους επόμενους 2-3 μήνες θα υπάρξουν πολύ σημαντικές επενδύσεις που θα ανακοινωθούν και θα γίνουν στη χώρα μας», εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κ. Φραγκογιάννης.
Ο ίδιος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Open», κληθείς να μιλήσει για τους κλάδους που υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ανέφερε ενδεικτικά τους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, του εφοδιασμού (logistics), της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Συμπλήρωσε ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας έρχονται από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, από τις ΗΠΑ, και την Κίνα, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Επιπλέον, έκανε αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη στην Κίνα, λέγοντας ότι έχει στόχο να ενδυναμώσει περισσότερο τις διμερείς σχέσεις, να φέρει περισσότερες επενδύσεις στη χώρα μας και να προωθήσει την ελληνική εξωστρέφεια.
Ο κ. Φραγκογιάννη αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ετήσια έκθεση εισαγωγικών προϊόντων της Σαγκάη, στην οποία ο ίδιος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό και την επιχειρηματική αποστολή, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο.
Στην έκθεση της Σαγκάης, στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, θα συμμετάσχουν 65 ελληνικές επιχειρήσεις από διάφορους τομείς, όπως τον τουρισμό και τη ναυτιλία.
Σημείωσε ότι έχουν οργανωθεί από το Enterprise Greece πάνω από 200 κατ' ιδίαν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών (Β2Β), αλλά και επιχειρηματικές συναντήσεις με κρατικούς φορείς.
Ακόμη, επεσήμανε ότι  το ελληνικό περίπτερο «είναι σχεδιασμένο να δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πάρουν ένα δείγμα από τουρισμό, γαστρονομία, πολιτισμό».
Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα συναντήσει στη Σαγκάη τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping, ο οποίος πρόκειται στις 10-11 Νοεμβρίου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης