Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μάνη: Αθώος για την υπόθεση παιδεραστίας δηλώνει ο πατέρας Ν. Σταματόγιαννης - Ιερώνυμος: Τερατώδες και φρικαλέο γεγονός

tags :
Μάνη: Αθώος για την υπόθεση παιδεραστίας δηλώνει ο πατέρας Ν. Σταματόγιαννης - Ιερώνυμος: Τερατώδες και φρικαλέο γεγονός
Συγκλονιστικές πληροφορίες για τον κατηγορούμενο ιερέα
Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση με τη φερόμενη εμπλοκή του πατέρα Νίκου Σταματόγιαννη σε υπόθεση παιδεραστίας στην Ανατολική Μάνη.
Ο ίδιος ο ιερέας δηλώνει αθώος για την υπόθεση και αρνείται τις κατηγορίες.
Ο 57χρονος ιερέας, Νίκος Σταματόγιαννης, από τη Μάνη από το χωριό Οχιά, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και συνελήφθη την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.
Με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.
Ο κατηγορούμενος ιερέας είναι χήρος και τα τελευταία χρόνια συζούσε με γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα του 12χρονου κοριτσιού, το οποίο φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των εννέα ετών και μάλιστα, την χτυπούσε όταν αντιδρούσε.
Πάντως, υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για έναν κληρικό εξαρτημένο από το αλκοόλ.
Ο 57χρονος ιερέας μιλούσε στους κατοίκους και τους επισκέπτες για την έλλειψη ταπεινότητας που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους, δεν δίσταζε να τα βάλει με τους ντόπιους που ασχολούνται με τον τουρισμό, ενώ υποστήριζε προτιμούσε την μοναχική ζωή.
Σημειώνεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Μάνης ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις.
Σε ό,τι αφορά το 12χρονο κορίτσι, εμφάνιζε προβληματική συμπεριφορά στο σχολείο,  γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία της δασκάλας της, η οποία ειδοποίησε τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου.
Η 12χρονη υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε κακοποιηθεί.
 
Ιερώνυμος: Τερατώδες γεγονός

Για την υπόθεση παρέμβαση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος σε δήλωσή του εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησηςτου 12χρονου αγγελουδιού στην  Ανατολική Μάνη.
Αναλυτικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε ερώτηση για το συμβάν, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:
«Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη.
Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του.
Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει.
Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο.
 Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί.
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης