Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Φεύγει από την ΕΝ.Α και εισέρχεται στην Κύρια Αγορά του ΧΑ η Epsilon Net – Γ.Σ. για αύξηση κεφαλαίου

tags :
Φεύγει από την ΕΝ.Α και εισέρχεται στην Κύρια Αγορά του ΧΑ η Epsilon Net – Γ.Σ. για αύξηση κεφαλαίου
Προκειμένου να αυξηθεί η διασπορά η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων
Έτοιμη να μπει στη… μεγάλη κατηγορία είναι η Epsilon Net και θα είναι η πρώτη φορά που εταιρεία της Εναλλακτικής Αγοράς θα μεταπηδήσει στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.
Η εταιρεία προκειμένου να πετύχει την απαιτούμενη διασπορά προγραμμάτισε γενική συνέλευση για τις 15/11 προκειμένου μεταξύ άλλων να αποφασιστεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά και κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων και εισαγωγή στην κύρια αγορά του ΧΑ με παράλληλη διαγραφή από την Εναλλακτική Αγορά.
Σύμφωνα με την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας σασικός πυλώνας στρατηγικής της Εταιρείας αποτελεί η εισαγωγή της Εταιρείας στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση της διασποράς, διεύρυνση της μετοχικής βάσης και βελτίωση της εμπορευσιμότητας αλλά και να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό της πλάνο.
Για την εισαγωγή των εταιρειών στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η διασπορά θεωρείται μίας εταιρείας επαρκής εφόσον οι μετοχές που πρόκειται να εισαχθούν είναι κατανεμημένες στο ευρύ κοινό σε ποσοστό τουλάχιστον είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του συνόλου των μετοχών της ίδιας κατηγορίας και ειδικότερα κατανέμονται σε τουλάχιστον τριακόσια (300) πρόσωπα από τα οποία κανένα δεν κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του πέντε τοις εκατό (5%) του συνόλου των μετοχών των οποίων ζητείται η εισαγωγή.
Για την εξασφάλιση της πλήρωσης της προϋπόθεσης της επαρκούς διασποράς το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής με δημόσια προσφορά και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων ώστε να καλυφθεί αυτή από νέους επενδυτές/μετόχους .
Η τιμή διάθεσης των νεοεκδοθησομένων μετοχών (συμπεριλαμβανομένου τυχόν εύρους εντός του οποίου αυτή τελικά θα καθοριστεί) θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο κατ’ εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης σε συνεργασία με την Alpha Bank ως Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενώ τυχόν διαφορά από την έκδοση των νεοεκδοθησομένων μετοχών υπέρ το άρτιο, δηλαδή μεταξύ της τιμής διάθεσης / εγγραφής και της ονομαστικής αξίας των νεοεκδοθησομένων μετοχών, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «αποθεματικό υπέρ το άρτιο».
Η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης προτείνεται ώστε να εισέλθουν στην Εταιρεία νέοι επενδυτές κι έτσι να επιτευχθεί η απαιτούμενη από την παρ. 3.1.2.1.4 του Κανονισμού του Χ.Α. διασπορά ως προϋπόθεση για την εισαγωγή των μετοχών της Εταιρείας μας στην Κύρια Αγορά.
Η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης αφορά στη συγκεκριμένη και μόνο αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα καλυφθεί αποκλειστικά σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται ανωτέρω. Τέλος, σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η κάλυψη του ποσού της αύξησης κατά τα ανωτέρω δεν είναι πλήρης το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4548/2018, ως ισχύει.
«Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι η προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων δημιουργεί τις καλύτερες προοπτικές για την Εταιρεία μας», σημειώνει το διοικητικό συμβούλιο.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης