Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση παρά τις θετικές ειδήσεις από S&P και ESM

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση παρά τις θετικές ειδήσεις από S&P και ESM
ΑΓΟΡΑ: Με την αναβάθμιση από την S&P αλλά και το «πράσινο» φως από τον ESM για την αποπληρωμή ακριβού δανείου του ΔΝΤ ξεκινάει η συνεδρίαση. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το θετικό σενάριο για προσέγγιση των υψηλών 14 μηνών έχει προβάδισμα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά αλλά χωρίς να παρατηρείται στα πρώτα λεπτά απομάκρυνση από τις 875 μονάδες. Χρειάζεται προσοχή από όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα.

Από την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε ειδήσεις όπως αποτελέσματα τραπεζών και αναθεώρηση δεικτών MSCI. Η χώρα έχει θετικά νέα, τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να κινούνται πτωτικά, αλλά στο ΧΑ δεν υπάρχει ενθουσιασμός.

MSCI: Στις 7 Νοεμβρίου θα γίνει η αναθεώρηση των δεικτών και θα υπάρξει και ελληνικό ενδιαφέρον. Στην αγορά ακούγεται πως αυτή τη φορά η Τράπεζα Πειραιώς θα ενταχθεί στους δείκτες της. Για τη Μυτιληναίος μάλλον δε θα υπάρξει ούτε αυτή τη φορά ένταξη.

ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ: Αρχές Νοεμβρίου θα έχουμε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και συγκεκριμένα στις 5/11 δημοσιεύουν τα ΕΛΠΕ και στις 7/11 ο ΟΤΕ και η Τιτάν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πειραιώς και Eurobank έχουν μικρές απώλειες, ενώ η Εθνική και η Alpha Bank καταγράφουν μικρή άνοδο.

LAMDA: Έχει ιδιαίτερη σημασία η πώληση του 3,2% της εισηγμένης από την Consolidated Lamda Holdings του ομίλου Λάτση. Πλέον το ποσοστό διαμορφώνεται στο 50,62%. Από τη μία αυξάνεται η διασπορά της μετοχής, αλλά από την άλλη δημιουργούνται και κάποια ερωτήματα.

Για παράδειγμα θα καλύψει ο όμιλος Λάτση όλη την αύξηση όπως έλεγε αρχικά; Θα συνεχιστεί η μείωση του ποσοστού; Η πώληση στα 7 ευρώ τι μπορεί να σημαίνει; Εφόσον πούλησε στα 7 ευρώ η αύξηση μπορεί να γίνει υψηλότερα; Δηλαδή να έχει πουλήσει η CLH στα 7 ευρώ και να αγοράσει μετοχές της αύξησης στα 7,50 ευρώ για παράδειγμα;

Εκτίμηση της στήλης είναι πως όσο αυξάνεται ο αριθμός των μετόχων στην εταιρεία και αναφερόμαστε σε ισχυρούς μετόχους, οι οποίοι τοποθετούνται πέριξ των 7 ευρώ, η αύξηση θα γίνει σε χαμηλότερα από αυτό επίπεδα. Έτσι δεν αποκλείουμε περαιτέρω υποχώρηση της μετοχής. Ίδωμεν…
Image
ΔΕΗ: Οι εγχώριοι θεσμικοί στο τρίτο τρίμηνο «πόνταραν» στη μετοχή αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις τους. Στο +1,18% και στα 3,08 ευρώ με όγκο 24 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Παραμένει υπό πίεση. Με χαμηλό έτους στα 26,81 ευρώ (3/1/19) η μετοχή σήμερα βρίσκεται στα 27,50 ευρώ και στο -0,65% με όγκο 3 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 10,1 δισ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Από τις λίγες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που εξακολουθεί να παραμένει αμέτοχη στο ράλι του ΧΑ. Στα 18,42 ευρώ με απώλειες 0,97%. Για να δούμε τι θα δείξει το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

ΑΔΜΗΕ: Προσπαθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις να προσεγγίσει ξανά τα 2,20 ευρώ. Στα 2,15 ευρώ με όγκο 9 χιλ. τεμάχια και μικρή άνοδο 0,47%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άνοιξε στα 1,80 ευρώ αλλά γρήγορα βγήκαν και πάλι πωλήσεις. Οι αγοραστές παραμένουν αδύναμοι.

MLS: Η υποβάθμιση της αξιολόγησης δεν επηρεάζει τα ομόλογα της εταιρείας, εκτός και αν η αξιολόγηση υποβαθμιστεί περαιτέρω. Τα ομόλογα επηρεάζει η σχέση καθαρού χρέους προς EBITDA.

CPΙ: Στο +9,45% με όγκο 9,5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 4,3 εκατ. ευρώ. Κερδίζει τις εντυπώσεις η μικρή εισηγμένη και μάλλον το ταμπλό δείχνει πως υπάρχει κάποιο νέο. Περιμένουμε αποτελέσματα χρήσης. Η χρήση έληξε 30.6.19 και θα δημοσιευτεί όπου να΄ναι ο ισολογισμός.

EPSILON NET: Θα μεταπηδήσει στην Κύρια Αγορά από την Εναλλακτική Αγορά κάνοντας αύξηση κεφαλαίου με παραίτηση των παλαιών μετόχων προκειμένου να πετύχει την απαιτούμενη διασπορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης